Știrile zilei

Preot, mesaj emoționant despre Vasile Burtea

Vestea morții tânărului Vasile Burtea a căzut ca un trăsnet asupra comunității din Nehoiu, acolo unde tânărul de 18 ani, găsit mort în lacul din Parcul Marghiloman, își petrecuse copilăria. Părintele Sorin Gavriloiu, parohul bisericii din Mlăjet, a postat pe Facebook un mesaj emoționant despre băiatul care crescuse frumos, în Casa Domnului:

„Nu pot să înțeleg ce s-a întâmplat și nici nu vreau să cred ce se spune! L-am crescut pe acest copil în Sf. Altar alături de copiii mei și de ceilalți, l-am spovedit și l-am împărtășit de mic. Era un copil ascultător, cu nădejde și credință în Dumnezeu.”, își începe mesajul părintele Gavriloiu.

Mai mult decât atât, slujitorul Domnului crede că la transformarea suferită de tânăr ar fi contribuit și sistemul de asistență socială incapabil să îi formeze pe copiii instituționalizați ca adulți autonomi și responsabili:

„Dacă s-a schimbat atât de mult după ce a plecat de la Mlăjet și a ajuns într-o situație atât de disperată, fără ca cineva să observe, este și dovada unui sistem de asistență socială defect, care nu le oferă acestor copii șanse reale la o viață normală.

Pr. prof. Sorin Gavriloiu

Pe ei îi aduce barca de salvare doar până la 100 de metri de mal unde îi aruncă în apă fără să-i pese cuiva dacă au învățat sau nu să înoate. Un suflet de om față de care familia lui, satul român, noi, toți, am eșuat lamentabil!!! Dumnezeu să îl ierte și să ne ierte și pe noi!”, mai scrie părintele pe Facebook.

Trupul neînsuflețit al tânărului Vasile Burtea a fost descoperit astăzi, de un trecător, în lacul din Parcul Marghiloman. Cetățeanul care se plimba prin parc a sunat la 112, iar pompierii veniți la fața locului au scos din apă cadavrul aflat într-o stare avansată de putrefacție.

Nefericita poveste a lui Vasile Burtea, băiatul pe care România l-a lăsat să moară

Pe 20 noiembrie, Vasile Burtea a trimis pe un grup de WhatsApp o serie de mesaje extrem de pesimiste, despre care prietenii spun că transmit clar intențiile sale. Fără să precizeze motivele supărării, Vasile își anunță colegii că nu va mai juca în echipa de fotbal Recolta Blăjani și că va face un gest care îi va surprinde.

Tânărul fusese dat în plasament de mic copil unei familii din Nehoiu. Odată cu admiterea la liceu, băiatul fusese cazat într-un apartament aparținând DGASPC Buzău, la mică distanță de locul în care s-ar fi sinucis.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button