PoliticăȘtirile zilei

Președintele Camerei Deputaților, MESAJ pentru opoziție: „Să clarifice dacă sunt de acord să nu mai crească pensiile”

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a transmis că va convoca Biroul Permanent al Camerei pentru luni, după cererea depusă de PNL, USR, PMP și PRO România privind sesiunea extraordinară. Totodată, liderul Camerei Deputaților a transmis un mesaj opoziției, făcând referire, printre altele, și la creșterea pensiilor de la 1 septembrie 2019.

Având în vedere depunerea cererii de întrunire a Camerei Deputaților în sesiune extraordinară, în intervalul 26-30 august 2019, am decis convocarea ședinței Biroului permanent al Camerei pentru luni, 26 august, de la ora 12,30, în vederea stabilirii proiectului programului de lucru în această perioadă.”, se arată într-un comunicat de presă transmis de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. De asemenea, ședința de plen a Camerei Deputaților va avea loc începând cu ora 14,00, pentru aprobarea ordinii de zi și a programului sesiunii extraordinare.

„Pe de altă parte, le ­su­gerez colegilor din opoziție ca, din respect pentru cetățeni și pentru această instituție, să își facă mai bine temele atunci când înaintează astfel de propuneri. Ar fi cea mai bună cale pentru a preîntâmpina anumite situații jenante așa cum sunt, din păcate, cele din această adresă în care solicită dezbaterea în sesiunea extraordinară a Camerei Deputa­ților a unui proiect de lege care este de competența Se­natului ca primă Cameră sesizată.”, a mai transmis liderul Camerei Deputaților.

În ceea ce privește amnistia și grațierea, o simplă consultare pe site-ul Camerei a fișei acestui proiect de lege ar fi fost lămuritoare pentru a constata că termenul pentru depunerea raportului este 4 septembrie 2019, adică în prima săptămână a sesiunii ordinare a Camerei. „În plus, așa cum am transmis în repetate rânduri, îmi doresc ca la orice dezbatere cu privire la justiție să fie prezente în mod obligatoriu instituțiile implicate, asociațiile magistraților și societatea civilă.”, se mai arată în comunicatul de presă al președintelui Marcel Ciolacu.

  • „Să clarifice dacă sunt de acord să nu mai crească pensiile de la 1 septembrie”

Marcel Ciolacu susține că abrogarea în totalitate a OUG 114, în sensul dorit de opoziție, ar avea un impact social extrem de negativ pentru ­mi­lioane de români: „Reprezentanții partidelor de opoziție ar trebui să clarifice până la începutul sesiunii extraordinare dacă sunt de acord să nu mai crească pensiile de la 1 septembrie, dacă vor să fie tăiate salariile din construcții la fel cum s-au exprimat deja pentru sectorul IT, dacă vor să dea frâu liber creșterilor de prețuri la gaze naturale și energie electrică pentru populație sau dacă vor ca peste un milion de români cărora le-a fost restituită taxa auto să fie nevoiți să o înapoieze statului. Toate acestea erau prevederi din OUG 114.”, arată Ciolacu.

În legătură cu abrogarea legii recursului compensatoriu, președintele Camerei Deputaților le aduce aminte colegilor din opoziție că acesta a fost un proiect inițiat de fostul ministru al Justiției Raluca Prună, în timpul Guvernului Cioloș, ca urmare a angajamentelor statului român de rezolvare a ­pro­blemelor condițiilor din penitenciare care au făcut obiectul unor condamnări repetate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. „Am încre­dere că membrii opoziției vor analiza cu seriozitate toate aceste aspecte, vor renunța la calculele politice personale și vor da dovadă de responsabilitate, astfel încât în sesiunea extraordinară de săptămâna viitoare să avem o dezbatere consistentă cu rezultate concrete în beneficiul românilor.”, a mai spus Ciolacu.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close