Social

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu: „Trebuie să învățăm să ajutăm și să respectăm pacienții cu Parkinson” (FOTO)

Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție și Asociația Pacienților cu Boala Parkinson „Laleaua Buzăului”, a marcat, marți, Ziua Mondială a Bolii Parkinson, ocazie cu care au fost oferite bolnavilor 50 de bastoane reglabile, accesorizate cu bandă reflectorizantă.

„Alaturi de Inspectoratul Judetean de Politie Buzau si Asociatia pacientilor cu boala Parkinson „Laleaua Buzaului”, am marcat, astazi, Ziua Internationala a bolii Parkinson. Trebuie sa invatam sa ajutam si sa respectam pacientii cu boala Parkinson si sa intelegem ca au nevoie de sprijinul nostru, al intregii societati!”, a scris președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Asociația Pacienților cu Boala Parkinson „Laleaua Buzăului” a demarat mai multe proiecte de susținere și de recuperare a acestor bolnavi. „În parteneriat cu Consiliul Județean Buzău, vor fi oferite bastoane reflectorizante acestor bolnavi, iar în parteneriat cu Casa Județeană de Pensii se vor acorda bilete de tratament în stațiuni balneoclimaterice, pentru că recuperarea în apă, în special în apă sărată, s-a dovedit eficientă”, a declarat președintele Asociației, dr. Angela Mânăscurtă.

Șoferilor le vor fi distribuite 3.000 de flyere de avertizare privind această categorie specială de participanți la trafic.

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close