Politică

Președintele Cristi Bîgiu, mesaj emoționant la deschiderea expoziției „Tradiție și credință”

Liberalul și-a adus aminte de copilăria în care asista la tradițiile și  pregătirile legate de sărbătoarea Paștelui.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, a adresat astăzi un mesaj emoționant tuturor buzoienilor, care vor sărbători în curând Învierea Domnului.

” Sărbătorile Pascale reprezintă, pentru fiecare dintre noi, un bIGIU-9moment de mare însemnătate. Este perioada în care petrecem mai mult timp cu familia și când ne aducem aminte de tradițiile pe care le-am moștenit de la părinții și bunicii noștri.”, și-a început liberalul discursul.

Acesta și-a adus aminte de copilăria în care se bucura de tradițiile și pregătirile ocazionate de sărbătoarea Paștelui:

Cred că fiecare dintre noi asista, în copilărie, la încondeiatul ouălor sau la frământatul cozonacilor, iar acele amintiri sunt printre cele mai dragi, mai ales că ne aduc aminte de bunici.

  • Tradițiile de mii de ani ale românilor, pe cale de dispariție.

Cristinel Bîgiu a mai vorbit de spre importanța conservării tradițiilor milenare ale poporului român, dâns astfel sens evenimentului organizat de Centrul Județean pentru Cultură și Artă:

„Din păcate însă, aceste momente par a fi din ce în ce mai rare pentru copiii noștri, mai ales pentru cei care nu mai au bunici la țară. De aceea, încercăm să păstrăm aceste tradiții prin intermediul Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău, din cadrul Consiliului Județean.

Mă bucur să văd meșteri populari care împărtășesc copiilor din experiența și talentul lor. Mă bucur că și copiii sunt foarte interesați de păstrarea tradițiilor și meșteșugurilor populare, cele care ne definesc pe noi ca popor.”

În încheiere, liberalul a transmis buzoienilor tradiționalele urări de Paște:

„În încheiere, vreau să urez tuturor buzoienilor Sărbători fericite, pe care să le petreacă alături de familie și prieteni, cu înțelegere și liniște!”

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close