PoliticăȘtirile zilei

Președintele PLUS, atac la liderii PNL Buzău: „Pe dumneavoastră, domnilor, ce vă recomandă?”

Se ascut săbiile revoluției în cadrul coaliției de guvernare, iar liderii locali ai partidelor aflate la putere nu fac notă discordantă. La Buzău, atitudinea liderilor PNL după demiterea cuplului Voiculescu-Moldovan (USR) nu a rămas netaxată de președintele PLUS, Mihai Răzvan Moraru.

Într-o postare pe Facebook, Moraru le reproșează liberalilor că au „jubilat”, miercuri, după intrarea în criza politică fără precedent de la vârful puterii. Cel mai probabil, președintele PLUS Buzău se referă la postarea omologului său de la PNL, Gabriel Avrămescu.

Iată ce scrie Mihai Răzvan Moraru pe Facebook:

„Am văzut ieri oameni politici care au revărsat jigniri și minciuni la adresa Doamnei Andreea Moldovan. Seara – liderii PNL făceau turul televiziunilor, punând la îndoială pregătirea Doamnei Moldovan. Inclusiv la Buzău, liderii locali PNL jubilau după intrarea in criza politică și îl lăudau pe PM Cîțu pentru fermitate și curaj ( probabil tot cu gândul la funcțiile alea din deconcentrate ). Cred că acești oameni au pierdut conferința de presa a Domnului Cîțu de ieri, de la MS, care a durat …….fix 1 MINUT ȘI 35 de SECUNDE. Pun link in comentarii! Asta pentru că parcă și-ar fi dorit să fugă din sală, în timp ce vorbea. Căuta cu coada ochiului jurnaliștii care i-ar fi putut pune întrebări incomode. – pun mai jos căteva cadre. Ce să zici – Reiese curajul din imagini! Doamna Moldovan e un specialist în domeniul medical. Și încă unul recunoscut la nivel mondial. Nu și-a luat diploma la o universitate privată obscură, nici la Academia SRI și nu a profesat într-un birou timp de decenii, prin numiri politice succesive – spre deosebire de măreții lideri PNL și nu doar ( la nivel central sau local) care făceau aseară coadă la emisiuni. Lor, dacă le elimini numirile politice – rămân cu un CV GOL! Oare pe dumneavoastră domnilor – ce vă recomandă? Banii, partidul sau funcțiile politice din ultimii 20 de ani? Care a fost cariera dumneavoastră? Vedeți – una din problemele României e că specialiștii nu vor să între în politică! De ce? Pentru că ei știu că politicul își va impune decizia, fără a avea argumente sau pregătirea necesară! Iar cei care totuși intră – primesc această atitudine și sunt eliminați în grabă. Poate ca a greșit administrativ ca secretar, nu știu și aștept lămuriri de la MS – dar doamna Moldovan revine la cariera construită cu ani de muncă și studii. Dar dumneavoastră – domnilor politiceni – dacă ati pierde funcția politică, la ce ați reveni? Cine v-ar căuta să vă ofere un loc de muncă? Asta trebuie să vă intrebați! Dar voi câte greșeli mult mai grave ați făcut ( nu să publicați greșit un document ) și câte pagube ați provocat?”, a scris președintele PLUS Buzău pe Facebook.

  • Deputatul Avrămescu, luat în bombeu.

Cel mai probabil, reacția lui Mihai Moraru vine după ce președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a postat pe Facebook un mesaj prin care își arată susținerea față de premierul Florin Cîțu (în aceeași zi, Cîțu i-a demis de la Sănătate pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan):

România se găsește într-o luptă grea cu o criză sanitară provocată de pandemia Covid19, iar responsabilitatea Guvernului este cu atât mai importantă, cu cât în joc este viața oamenilor! Românii își doresc oameni competenți, profesioniști în funcții și, mai ales, acțiuni coerente din partea echipei guvernamentale. Deciziile de revocare a ministrului sănătății, Vlad Voiculescu și a secretarului de stat, Andreea Moldovan, s-au impus după nenumărate gafe din punct de vedere administrativ, dar și politic, ale celor doi. Ce a culminat au fost însă evenimentele petrecute azi noapte, când doamna secretar de stat a publicat, fără transparență, fără consultări prealabile, un ordin care are impact asupra a milioane de români. Gestul iresponsabil, de neacceptat, nu a putut trece de decizia fermă a premierului Florin Cîțu, de a transmite către președintele Iohannis deciziile de revocare pe numele celor doi. Coaliția și-a asumat guvernarea într-o criză fără precedent, în condițiile unei presiuni sociale foarte grele. De aceea, efortul Guvernului României pentru revenirea la normalitate presupune maturitate politică, solidaritate, rigoare și coerență în acțiuni. #decizie #guvern #responsabilitate #voiculescu #revocare”, a scris deputatul Avrămescu pe Facebook.

Se vede curajul Domnului Cîțu de la conferința de ieri!

Publicată de Mihai Razvan Moraru pe Joi, 15 aprilie 2021

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: