Știrile zilei

Președintele PSD, anunț despre subvenția la carburant

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că nu mai consideră oportună compensarea prețului la carburanți, deoarece în acest moment s-a intrat într-o zonă predictibilă. În cadrul aceleiași declarații de presă, liderul PSD a mai vorbit despre un nou pachet de măsuri pentru sprijinirea populaţiei, care va fi elaborat după o nouă analiză a puterii de cumpărare, în urma datelor INS.

Eu cred că este obligatoriu, după ce vom vedea puterea de cumpărare. Acum s-au cam reglat şi preţurile la combustibil, să vedem (..) componenta de la INS, o să vină tot energia aproape peste 50%, influenţa avută în coeficientul de inflaţie, care aţi văzut că s-a stopat şi chiar a scăzut, deci am intrat pe alt trend. Categoric, vor trebui luate şi alte măsuri.”, a spus Marcel Ciolacu, precizând că important este trendul.

Liderul PSD a mai spus că o mare influență în preţurile alimentelor o are și seceta și că, în prezent „este o emoţie, fiindcă totuşi mâncăm din producţia din primăvară, dar o să se regleze”.

Întrebat despre păstrarea măsurii privind compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi, Marcel Ciolacu a spus că nu a avut încă această discuţie, dar că în acest moment s-a intrat într-o zonă predictibilă şi că nu crede că mai este oportun.

A fost o măsură pe care a luat-o Guvernul, într-un moment nu neapărat de de scumpiri foarte mari, dar de emoţie. (…) În acest moment s-a intrat într-o zonă predictibilă şi eu nu cred că mai este oportună”, a spus liderul PSD, conform www.stiripesurse.ro.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. Sunt singurul care a sesizat ca domnul senator Vlad Pufu (PNL), pe data de 1 august ac infiera, printr-o postare pe pagina dansului de fb , plafonarea preturilor la carburanti (energie), ca pe o masura populista din partea PSD, dand exemplul Ungariei, care s-ar fi confruntat, dupa adoptarea unei masuri similare, cu probleme (societatile private), in timp ce nu mai tarziu de ieri dl Ciuca a anuntat considerarea plafonarii ca o masura acceptata, daca va fi cazul, si la noi? Dl Pufu considera ca subventia, adica bani ai statului roman luati din alte parti si dati firmelor private, e mult mai ok. PSD, macar filiala Buzau, nu am citit vreo reactie si nu vad multe motive pentru care sa n-o faca. Ori se merge pe burta, ceea ce deja o banuim cu totii, ori partidul are o structura activa nepasatoare. Dezamagitor.

    1. Bani luati din alte parti si dati firmelor private?!? Adica de unde? Din credite? Pai si alea nu trebuie platite? De unde? Ti se pare ca in Romania, satatul mai are si alta sursa de bani decat firmele private? Bugetul tarii pe ce o fi cladit? Pe taxe si impozite! Si p-astea cine le plateste? Nu firmele private? Nu cetateanul ce-si ia salariul de la firmele private? Pentru ca un bugetar sa-si ia salariul si sa-ntoarca la stat o parte din el, nu trebuie ca statul sa-ncaseze mai intai? Pai de unde? Cad bani din cer?
      Nimic nu-ntelegi din ceea ce traiesti! E drept ca nici nu ti-a explicat nimeni, ba, din contra, ai fost incurajat sa gandesti asa de toate curentele comunistoide ce s-au succedat la putere in tara asta de la revolutie incoace. E in interesul lor.
      Nu vreau sa crezi ca sunt de acord cu ce balmajeste Pufu sau Ciuca. Solutia e mult mai complexa, iar ei n-au capacitatea, competenta si nici interesul s-o gaseasca. Nici ei si nimeni altcineva din politicienii actuali. Va trece timp si vom suferi mult pana ce adevarata schimbare se va produce si ne va veni mintea cea de pe urma.

      1. Era vorba ca firmele sa „suporte” un profit mai mic, nu sa-si mentina incasarile cu bani de la buget, in detrimentul altor zone, gen sanatate, de exemplu. Apropo, nu din taxe si impozite se constituie bugetul unei tari, am disparea ca atara in 5 ani, ci din previziuni bugetare, asta daca e sa intram in detalii. Din fonduri europene, din credite bugetare, din investitii aflate in derulare. Banii noi sunt atrasi in economie din afara tarii iar asta nu se intampla cu trei chioscuri si doua fabrici lesinate, stai linistit! Lasa-ma dracului cu privatii, ca doar in vremea lui Ponta abia s-a reusit sa se ajunga la un nivel de 30% al evaziunii, atunci cand tinerii frumosi si liberi aruncau cu bolovani in masinile alora de venisera sa controleze panaramele de terase din zona. Problema mea e ca stiu prea bine pe ce lume traiesc, altii din jur insa, dupa cum se observa, au impresia ca un abonament la internet le-a deschis si mintea. Nu discut cu argumente feisbuciste, scuze!
        P.S. Ideea primei mele postari era despre demagogia lui Pufu, la care nu reactioneaza nimeni. Multumesc!
        P.S.S. Cand doar rulezi aceleasi sume de bani, ca asta inseamna cand crezi ca din taxe si impozite merge tara, ramai mereu cu acelasi fond. Fara credite nu inaintezi, asta nu pricepuse nici ceausescu, mare strateg. Cand te inchizi intre granitele tale, cu marfa multa pe raft, dispari ca si entitate economica internationala. Asta si atitudinea de fronda, cand fura altii, si nu poti si tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!