Politică

Președintele PSD Buzău, întâlnire cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la București

Președintele PSD Buzău, Lucian Romașcanu, a avut o întâlnire cu ambasadoarea americană la București, Kathleen Kavalec. Ministrul Culturii a făcut pubice detaliile întâlnirii cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii.

Într-o postare pe Facebook, ministrul Lucian Romașcanu s-a declarat onorat de întâlnirea pe care a avut-o cu  Excelența Sa Dna Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România. Romașcanu precizează că a avut un dialog „aplicat, concret, ajutat și de faptul că în trecutul recent Excelența Sa a fost atașat cultural al ambasadei SUA în România”.

Ministrul Culturii a mai precizat că, săptămâna viitoare, partea română și cea americană vor semna un acord privind protecția împotriva traficului a patrimoniului istoric, despre inițierea unui protocol mai larg privind colaborarea culturală reciprocă:

Am fost onorat să mă întâlnesc astăzi, 06.03.2023, cu ES Dna Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România.
A fost un dialog extrem de aplicat, concret, ajutat și de faptul că în trecutul recent Excelența Sa a fost atașat cultural al ambasadei SUA în România.
Am agreat semnarea, chiar săptămâna viitoare, a unui acord privind protecția împotriva traficului a patrimoniului istoric, despre inițierea unui protocol mai larg privind colaborarea culturală reciprocă.
Industria filmului din SUA este extrem de interesată să producă în Romania, responsabilitatea noastră fiind aceea de a reuși remedierea, în cel mai scurt timp, a schemei de ajutor de stat pentru producția de film (tax incentive).
I-am mulțumit Excelenței Sale pentru contribuția SUA, de peste 1 milion USD în ultimii ani, la restaurarea unor monumente istorice din România.
De asemenea, am discutat despre inițierea unui Fond Cultural SUA – România, o idee mai veche a noastră pe care sper să o vedem dusă la îndeplinire.”, a scris ministrul Lucian Romașcanu pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button