Social Știrile zilei

Prima investiție a Primăriei Buzău în afara orașului: „Va fi un colț de rai!”

Planuri ambițioase ale municipalității buzoiene pentru asistența socială. Anul acesta, la Mihăilești vor începe lucrările de amenajare a unui complex de servicii pentru persoanele vârstnice, în care să fie mutați cei 40 de bătrâni care își duc zilele la căminul „Alexandru Marghiloman” din oraș.

Problema dezafectării clădirii din Parcul Marghiloman și relocarea vârstnicilor de aici a ridicat-o primarul Constantin Toma imediat după instalarea la Palatul Comunal. După o scurtă vizită în teren, edilul a constatat că stabilimentul nu mai oferă condițiile optime de trai pentru cei 40 de oameni cazați, care stau înghesuiți în săli prea mici și în condiții precare.

Ideea de a muta activitatea centrului din Parcul Marghiloman a prins contur în 2017 atunci când primarul Toma s-a înțeles cu edilul din Mihăilești, iar consilierii locali au aprobat trecerea clădirii fostului spital din localitate în proprietatea municipiului Buzău.

  • Complex modern, pe patru hectare.

Fostul spital zonal din Mihăilești a fost construit în perioada 1907-1910 și a funcționat până la Revoluție. Clădirea și anexele sunt astăzi o ruină, singura reabilitare fiind efectuată în timpul Reginei Maria. Primăria Buzău este însă interesată să renoveze clădirile și să transforme totul într-un adevărat colț de rai:

„Avem solicitări foarte mari din partea aparținătorilor, iar noul cămin de la Mihăilești va răspunde nevoilor actuale, având o capacitate de aproximativ 150 de locuri.(…) Vrem să creăm un veritabil colț de rai pentru cei care vor alege să trăiască aici. Vom face sere, grădină de legume, spații de recreere și promenadă, totul în mijlocul naturii.”, a declarat, pentru „Reporter Buzoian”, primarul Constantin Toma.

Costul pentru cazarea unei persoane la căminul de bătrâni „Alexandru Marghiloman” costă în acest moment aproximativ 1940 de lei. Pentru cazurile sociale, o parte din bani este asigurată de către Direcția de Asistență Socială a municipiului Buzău.

Potrivit edilului Constantin Toma, anul acesta va începe reabilitarea și transformarea fostului spital din Mihăilești, deschiderea urmând să aibă loc, cel mai probabil, în 2020.

loading...

Redacția Reporter Buzoian

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Statistici T5