Educaţie Știrile zilei

A fost PRIMA ședință în actuala formulă

Joi, 24 mai 2018, Inspectoratul Școlar Județean Buzău a organizat, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, ședința de lucru cu directorii de școli din județul Buzău. A fost prima întâlnire cu șefii instituțiilor de învățământ a noii echipe manageriale instalate la șefia IȘJ Buzău, în formula Otilia Trifan – inspector școlar general și Geta Burducea – inspector școlar general adjunct.

Pentru început, directorii unor unități școlare au prezentat exemple de bune practici ale unor proiecte Erasmus + ( Școala Gimnazială Măgura) și ale unor proiecte cultural-educaționale, organizate de Școala Gimnazială Nr 11, Buzău, Palatul Copiilor Buzău, Școala Gimnazială Lunca Priporului, Școala Gimnazială Săpoca, GPN Mugurașii din Rm Sărat.

Echipa managerială a Inspectoratului Școlar Județean Buzău a transmis informații despre organizarea examenului de Evaluare Națională pe 11 și 13 iunie, și a celui de Bacalaureat, începând cu 25 iunie, despre concursul de obținere a gradației de merit, despre finalizarea evaluărilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

O atenție deosebită s-a acordat prezentării detaliate a Regulamentului UE pentru protecția generală a datelor cu caracter personal, care trebuie aplicat, începând cu 25 mai,  în toate unitățile de învățământ din județul Buzău.

De asemenea, s-au făcut precizări  în legătură cu eliberarea și casarea actelor de studii și a altor documente, cu înscrierea elevilor de clasa a VIII-a la examenul de Evaluare Națională, organizarea unor activități dedicate Zilei Învățătorului, pe 5 iunie, cu respectarea programului școlar.

 

[toggle title=”CITEȘTE MAI MULT” state=”close” ]Doamna inspector școlar Anca Harabagiu a prezentat o situație, în curs de actualizare, a premiilor și a mențiunilor obținute de elevii buzoieni la olimpiadele și concursurilor școlare  și cele două proiecte Erasmus +, în care Inspectoratul Școlar Județean Buzău este partener: proiectul PREDIS și RomABC. Doamna inspector școlar Elena Iordache a trasmis informații, pentru directorii liceelor tehnologice, privind noutățile din planurile cadru și programele școlare ale disciplinelor de profil. Inspectorul școlar Robert Roșioru a prezentat cadrul legal privind participarea elevilor la orele de religie, cât și parteneriatele dintre școală și biserică, în cadrul cărora se desfășoară activități de susținere a procesului instructiv-educativ. Directorii unităților de învățământ au primit mulțimiri din partea inspectorilor de limbi moderne, dna Oprea Georgeta,  și de limbi romanice, dna Pleșea Maria-Monalisa, pentru sprijinul acordat în organizarea, în foarte bune condiții, a olimpiadelor de limbi moderne și a etapei naționale a olimpiadei de limbi romanice- limba franceză, 2-6 aprilie 2018, la Buzău. Dl Dobre Ion, liderul filialei județene a sindicatului FSLI, a detaliat demersurile privind normele în vigoare ale aplicării drepturilor salariale.[/toggle]

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Spune-ți părerea!

Statistici T5