PoliticăȘtirile zilei

Primar condamnat definitiv. ALEGERI într-o comună din Buzău

În comuna buzoiană Cislău vor fi declanșate alegeri, asta după ce primarul Dumitru Mitroiu a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu. Între timp, edilul a contestat în instanță decizia Instituției Prefectului de suspendare a mandatului și ar continua să meargă la primărie, ca simplu cetățean.

Potrivit Șansa News, formațiunile politice au declanșat deja operațiunea de head-hunting, fiecare partid dorindu-și să identifice candidatul ideal. Dacă PSD ar urma să meargă pe mâna actualului viceprimar, Ioan Marin, PNL ar înclina către varianta Ion Coman, om de afaceri din Cislău, care a mai candidat la primărie.

Conform sursei citate, liberalii ar urma să aleagă însă dintre mai multe persoane care, chiar în această perioadă, fac obiectul unui sondaj: „Face parte din strategia oricărui partid să-și sondeze mai mulți potențiali candidați.”, a spus liderul PNL, Gabriel Avrămescu.

Între timp, fostul primar Dumitru Mitroiu așteaptă judecarea pe fond a cauzei, următorul termen fiind fixat la jumătatea lunii aprilie. Este greu de crezut încă că instanța îi ca da dreptate și va anula ordinul de suspendare a mandatului emis de Prefectură, din moment ce el a fost rezultatul unei decizii judecătorești definitive și irevocabile.

Dumitru Mitroiu este unul dintre cei mai longevivi primari din Buzău. Cu opt mandate la activ, el mai este egalat doar de primarul comunei Boldu, Marian Mărgărit.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button