Administrație

Primăria a finalizat Nomenclatorul Stradal / Câte străzi are Buzăul și care este cea mai veche denumire

Documentul va fi supus dezbaterii în ședința de Consiliu Municipal a lunii iunie. Administrația publică are obligația de ahartaA furniza aceste date în vederea actualizării Registrului Electronic Național al Nomenclaturilor Stradale.
Potrivit proiectului de hotărâre, municipiul Buzău dispune de o rețea de drumuri formată din 351 de căi de acces, printre care se numără: șosele, bulevarde, străzi, alei, piețe, fundături și intrări. Unele dintre acestea au purtat, în trecut, și alte denumiri, în timp ce altele au primit „certificatul de botez” mai recent. Cele mai vechi străzi sunt cele din jurul centrului istoric al urbei, în timp ce străzile mai noi se plasează în cartierul „Orizont”, construit recent.
Deşi strada Cuza Vodă a primit acest nume in 1930, potrivit  nomenclatorului, cea mai longevivă denumire a unei căi de acces este cea a străzii Victoriei. Ea își împarte acest „titlu” cu strada Arieșului, ambele primind aceste denumiri prin hotărârea nr. 6228 din anul 1948 a Consiliului Local.

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. De ce trebuie sa existe 1 Decembrie 1918, si strada si bulevard. Se fac o multime de incurcaturi in distribuirea corespondentei si altele; s-au facut greseli chiar si in acte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button