Economic Știrile zilei

Primăria a luat DECIZIA! | 14.000.000 de lei pentru o iarnă liniștită

Primăria municipiului Buzău va contracta un împrumut bancar în valoare de 14.000.000 de lei, bani necesari asigurării serviciului de producție și distribuție a energiei termice către buzoieni. Astfel, locatarii branșați la RAM vor plăti în continuare un preț subvenționat pentru gigacalorie.

Veștile panicarde care anunțau dublarea prețului la gigacalorie chiar în pragul iernii nu au rămas fără ecou la nivelul Primăriei Buzău. Deși, în primă fază, primarul municipiului anunțase vehement că nu va mai acorda sub nicio formă subvenția la căldură, în ultimele zile lucrurile s-au schimbat:

Ținând cont de situația imperativă în privința asigurării alimentării cu energie termică a populației în sezonul rece 2018-2019, dat fiind caracterul social al serviciului public, (…), vă rugăm să aprobați alăturatul proiect de hotărâre în forma prezentată.”, se arată în expunerea de motive a proiectului ce va fi supus aprobării pe 31 octombrie.

În cadrul unui alt proiect de hotărâre, aleșii locali vor stabili ca prețul de facturare a energiei livrate populației să fie de numai 250 de lei plus TVA, restul costurilor urmând a fi acoperite din împrumutul contractat de Primărie.

Perioada de rambursare a credtului este de până la 20 de ani, cu posibilitatea rambursării anticipate, parțial sau integral.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ANUNȚ DE PRESĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ORGANIZEAZĂ:

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

/* ]]> */