Știrile zilei

Primăria Buzău construiește cinci arteziene în oraș. Sunteți de acord?

În perioada imediat următoare, Primăria Buzău urmează să amenajeze cinci fântâni arteziene în cele mai mari două parcuri din oraș: Crâng și Tineretului. Ideea edilului a generat dezbateri aprinse în Consiliul Local.

Două în Parcul Crâng și trei în Parcul Tineretului. Așa ar urma să fie dispuse cele cinci fântâni arteziene menite să înfrumusețeze orașul. Valoarea totală a investiției este de 2,2 milioane de lei, sumă care i-a determinat pe unii consilieri ai opoziției să critice inițiativa. Constantin Ionescu și Silviu Roșioru au avut luări de cuvânt în care au arătat că suma care va fi cheltuită din bugetul local este nejustificat de mare.

„Nu poți plăti acum, din bugetul local, 500 de mii de euro pe fântâni arteziene. Cheltuirea acestei sume importante nu reprezintă o prioritate, atâta timp cât nu a fost rezolvată problema parcărilor și a construcțiilor de parcări, nu au fost realizate lucrări de sistematizare a intersecțiilor prin amenajarea sensurilor giratorii, ce funcționează în continuare cu butelii de plastic, nu s-au achiziționat autobuze noi și ecologice, ca în celelalte orașe (…).”, a spus Constantin Ionescu. 

De cealaltă parte, primarul Constantin Toma susține că prestigiul și competitivitatea unui oraș nu constau doar în performanța mediului economic, ci și în dezvoltarea urbană și în creșterea calității vieții locuitorilor săi.

Vă rugăm să ne lăsați, într-un comentariu, părerea dumneavoastră despre acest proiect.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

12 comentarii

  1. Să facă fântânile arteziene după ce astfalteaza strada Transilvaniei!!! De la podul de lângă fabrica de bere spre romcarbon!

  2. Toți banii adunați din taxe și alte dări catre primărie, din fiecare cartier, să se întoarcă la locuitorii Buzăului sub formă de investiții!!!
    De ex: faceți un lanț de magazine cu produse strict de la producătorii locali în fiecare cartier al Buzăului!

  3. Cu amplasarea in Parcul Tineretului, DA, de acord, in Parcul CRÂNG , NU,nu sunt de acord, crangul este deja o oaza de răcoare , mai degrabă o grădina zoo in mediul natural, cu pasarele la o anumită înălțime de unde sa privești animalele in mediul lor, sunt exemple de asemenea grădini zoo destule “afara”.

  4. Cred ca Buzăul duce lipsa de un arhitect peisagist, altfel avionul ar fi fost amplasat in sensul giratoriu de la intrarea in Buzau, in locul aberantului monument existent( nu-și avea locul acolo) , in locul avionului o frumoasa fântâna arteziana, fântâna in sensul girat. De la pomul verde , sensul gir. Din “23 AUGUST” , la GARA ,…etc

  5. Orice propunere benefică orașului și buzoienilor este bine venită, mai ales dacă investiția este corectă. Și eu cred că nu există un arhitect peisagist dar nu în privința avionului, ci a spațiilor verzi din fața blocurilor de pe Unitii, Bălcescu, SpiruH. ….. și chiar din Crâng sau părculețul din fața bl. 14. Totul este anapoda, se plantează puieți sub copaci mai mari, nu în spațiile goale unde copacul poate crește frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: