AdministrațieȘtirile zilei

Primăria Buzău se împrumută la bancă. De câți bani au nevoie edilii

Aproape 11 milioane de lei noi, suma de care are nevoie administrația Toma pentru a putea continua dezvoltarea Buzăului.

În lipsa unui buget propriu, cu robinetul banilor de la București închis și cu o sumedenie de probleme pe cap, municipalitatea buzoiană speră să își ducă la îndeplinire promisiunile din campanie cu ajutorul împrumuturilor bancare. Prima încercare va avea loc joi, 25 martie, atunci când primarul Constantin Toma le propune consilierilor să aprobe contractarea unui împrumut bancar de peste 2 milioane de euro.

În conformitate cu mandatul primit din partea cetățenilor și cu obligațiile prevăzute de legislația în vigoare, administrația publică a municipiului Buzău are ca principal obiectiv realizarea dezvoltării durabile a comunității locale şi asigurarea către toți membrii comunității locale de servicii publice de calitate.

Pentru realizarea acestor deziderate, aparatul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Buzău a identificat obiectivele de investitii prioritare de interes public local, cu finantare din fonduri externe nerambursabile, Programul Operational Regional 2014-2020 Potrivit estimărilor realizate de către departamentele de specialitate, suma totală necesară asigurării cofinantarii acestor obiective este de 10.093.000 lei, sumă care trebuie asigurată în perioada de implementare a proiectelor mai sus-menționate., își motivează Constantin Toma dorința de a contracta acest împrumut, cu o maturitate de cel mult zece ani.

  • Aproape 11 milioane de lei, în investiții.

Joi, consilierii municipali vor decide dacă este oportun ca Primăria să împrumute suma, care va merge către realizarea de investiții de interes public local, proiecte cu finanțare din fonduri externe. Este vorba despre trei mari proiecte de interes:

  1. Modernizarea și creșterea gradului de atractivitate și siguranță al transportului public din municipiul Buzău – 1.254.000 lei
  2. Reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv piste pentru biciclisti, pe coridoarele deservite de transportul public in Municipiul Buzău – 2.247.000 lei
  3. Reabilitarea zonei urbane pietonale multifunctionale Piata Daciei si conectarea la zona extinsa de mobilitate urbană integrală din municipiul Buzău – 6.592.000 lei

Anul acesta, gradul de îndatorare al Primăriei Buzău s-a dublat față de anul trecut, ajungând la 10.94. Datoria publică a municipalității se calculează împărțind valoarea Serviciului anual al datoriei publice la veniturile proprii anuale, înmulțite cu 100.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button