AdministrațieȘtirile zilei

Primăria Buzău subvenționează și iarna aceasta prețul gigacaloriei

Veste bună pentru buzoienii racordați la rețeaua de termoficare a orașului. Primăria municipiului Buzău va continua să subvenționeze prețul gigacaloriei livrate populației de către Regia Autonomă Municipală și în iarna 2017-2018. Valoarea subvenției este de 200 de lei/gigacalorie, prețul de producție fiind de 439 de lei.

Potrivit unei hotărâri adoptate astă-primăvară în Consiliul Local, valoarea subvenției acordate de municipalitatea buzoiană va scădea cu aproape 50 de lei. Asta înseamnă că, dacă o familie plătea 180 de lei pentru gigacalorie, iar Primăria venea cu subvenția de până la 439, începând din această iarnă, consumatorul va plăti 230, restul fiind achitat sub formă de subvenție.

  • Scumpire cu 25%.

Potrivit directorului RAM Buzău, ing. Constantin Tacea, creșterea se va resimți în facturile buzoienilor cu 25%. Astfel, dacă o familie plătea până acum pentru încălzirea unui apartament cu două camere în jur de 200 de lei pe lună, incepând de anul acesta ar urma să achite 250 de lei.

  • Debranșări în masă.

Numai în ultimele luni, RAM a primit 814 cereri de debranșare din partea buzoienilor care locuiesc la bloc și care vor opta pentru centrală de apartament. Numărul debranșărilor este de trei ori mai mare decât cel din anii trecuți.

Dacă temperaturile vor scădea sub 15 grade trei zile consecutiv, RAM Buzău va începe furnizarea agentului termic către populatie. In acest moment, RAM are in jur de 14.000 de abonați.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close