Știrile zilei

Primăria municipiului Râmnicu Sărat cumpără un sediu de bancă

I s-a stabilit un preț de vânzare de 316.000 de euro fără TVA, iar aleșii municipali au fost de acord ca Primăria să-l cumpere. Vorbim despre fostul sediu al Băncii Naționale Râmnicu Sărat, actualmente sediu al Băncii Comerciale Române, care îl va vinde Primăriei contra sumei de mai sus, plătite în patru tranșe.

Povestea clădirii de pe strada Tudor Vladimirescu începe în anul 1929, atunci când Banca Natională din Râmnicu Sărat se muta aici. Cu o poziționare excelentă, peste drum de grădina publică, noul sediu era mult mai generos și dispunea de subsol, parter și etaj, având două săli mari la parter, dar și multe încăperi pentru birouri, nenumărate dependințe și chiar locuințe pentru personal.

  • Monument istoric, devenit sediu al BCR.

Potrivit Turism Buzău, clădirea este construită în manieră neoclasică, fiind și astăzi foarte plăcută privirii. În ciuda anilor care au trecut, imobilul rămâne un martor tăcut al unor vremuri în care, chiar şi într-un târg prăfuit de provincie, se construia încântător și durabil.

După ce Banca Natională din Râmnicu Sărat și-a încetat activitatea, clădirea a trecut în proprietatea BCR, care a decis recent să o vândă. Recent, cumpărarea ei de către Primăria Râmnicu Sărat a fost aprobată în Consiliul Local, care a decis ca municipalitatea să achite suma de 316.000 de euro în patru tranșe.

Până la finalul lunii iunie 2024, Primăria Râmnicu Sărat va efectua patru plăți trimestriale de câte 79.000 de euro, transferul proprietății urmând a se face după ultima tranșă de plată. Tot până atunci, BCR va avea drept de folosință asupra clădirii.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. BCR a ocupat clădirea fostei Bănci Naționale, din care aceștia derivă. Clădirea nu a fost niciodată a Primăriei, aceasta a fost comisionată și construită direct pentru BNR. la momentul înființării BCR, ca ramură comercială (pentru populație) și separării de Banca Națională, multe clădiri din patrimoniul BNR au trecut la BCR, fiind majoritatea folosite și astăzi. cunosc clădirea personal, un monument deosebit de arhitectură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button