CulturăȘtirile zilei

Primăria și Consiliul Județean, coorganizatori ai Bienalei Internaționale de Artă „Ion Andreescu”

[mks_col] [mks_two_thirds]

Uniunea Artiștilor Plastici – filiala Buzău  îi invită pe buzoieni vineri, 14 octombrie, ora 14.00, la vernisajul ediției a X-a jubiliară a Bienalei Internațională de Artă „Ion Andreescu”. Consiliul Județean și Primăria municipiului Buzău sprijină financiar organizarea acestui eveniment.

Evenimentul va avea loc la Galeriile de Artă „Ion Andreescu” Buzău și se va bucura de prezența artiștilor concurenți, oficialități locale, personalități ale artei contemporane și reprezentanți ai conducerii UAP București.

La această ediție au fost primite în concurs aproximativ 350 de lucrări de pictură, sculptură, grafică și artă decorative, provenind din 36 de județe și localități din țară, dar și din străinătate. Prezența internațională a fost asigurată de lucrări ale unor artiști din Canada, America, China, Vietnam, Germania, Ungaria și Republica Moldova.

Comisia de evaluare a lucrărilor este compusă din: Luiza Barcan (critic de artă), Răzvan Caratănase (artist plastic), Ovidiu Ionescu (Universitatea Națională de Artă București) și Florin Menzopol (artist plastic).

Cu ocazia vernisajului vor fi desemnați câștigătorii ediției a X-a a Bienalei „Ion Andreescu”. Ca un element de noutate, organizatorii au decis ca anul acesta să acorde un premiu special în memoria regretatului critic Corneliu Antim, personalitate a artei plastice românești, președinte în juriul edițiilor precedente, care a încetat din viață în acest an, la Buzău.

[/mks_two_thirds] [mks_one_third]

Bienala „Ion Andreescu” de la Buzău este un eveniment marcant de prim ordin al vieții artistice autohtone și, cel mai longeviv, atractiv și prestigios dintre cele, tot mai  rarefiate, care au loc în țară, exceptând Capitala. Ediția jubiliară a bienalei se desfășoară cu sprijinul Primăriei Buzău și Consiliului Județean Buzău.

Evenimentul poartă numele celebrului Ion Andreescu, în amintirea perioadei în care artistul a profesat la Buzău, în 1872, ca profesor la catedra de desen liniar și caligrafie a Seminarului Episcopal din Buzău, înainte de a cunoaște celebritatea ca membru al Școlii de la Barbizon.

            Informații suplimentare la telefon: 0744.334.497 (persoană de contact Valeriu Șușnea)

[/mks_one_third] [/mks_col]

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button