Administrație Știrile zilei

Primăria va reabilita, cu fonduri europene, trei mari ARTERE din Buzău

Municipalitatea buzoiană a prins gustul proiectelor cu finanțare europeană. Pe masa de lucru a departamentului Fonduri Europene din Primăria Buzău se află mai multe proiecte de dezvoltare urbană ce își așteaptă finanțarea sau urmează a fi selectate pentru finanțare. Unul dintre acestea se referă la reabilitarea a trei artere din Buzău.

Bulevardul Unirii, strada Transilvaniei și Aleea Industriei sunt cele trei mari rute ce urmează a intra în reabilitate grație unui proiect cu finanțare europeană. Primăria Buzău a depus deja documentația, iar acum așteaptă ca proiectul să parcurgă toate etapele necesare aprobării.

Cele trei artere vor fi asfaltate în totalitate, iar trotuarele vor fi modernizate și prevăzute cu piste pentru bicicliști. Bulevardul Unirii va fi cheia de boltă a întregului proiect. Acesta va fi asfaltat complet, iar pe mijlocul său se va ameja o bandă specială destinată circulației autobuzelor electrice.

Bulevardul va fi lărgit, după ce se va desființa actuala parcare în spic, iar mașinile vor fi parcate paralel cu trotuarul.

  • Tranziție către un oraș „SMART”.

De asemenea, în Buzău vor fi amenajate stații de încărcare pentru mașinile electrice. Intersecțiile vor fi semaforizate inteligent și monitorizate video.

Pentru fluidizarea traficului, semaforul va trece pe verde odată cu apropierea autobuzului de intersecție. În felul acesta se vor reduce timpii petrecuți în trafic și aglomerația.

Și strada Transilvaniei va arăta cu totul altfel după reabilitare, astfel încât poarta de intrare în oraș dinspre Brașov să fie reprezentativă pentru întregul oraș. Primele două treceri de pietoni cu senzor de mișcare se vor amenaja în fața Liceului „Costin Nenițescu” și, respectiv, a Școlii nr. 14, ambele situate pe strada Transilvaniei.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

1 comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ANUNȚ DE PRESĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ORGANIZEAZĂ:

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

/* ]]> */