PoliticăȘtirile zilei

Primărie condusă de USR-PLUS, singura beneficiară a banilor de la Guvern

Practica împărțirii banilor publici în funcție de culoarea politică a primarului privează Buzăul de investiții importante. Conform Anexei 7.03 la Legea Bugetului de Stat, prin care sunt acordate sume de la bugetul de stat administrațiilor locale din România, arată că Lopătari (USR-PLUS) este singura comună din județul Buzău care va beneficia de alocări bugetare.

În timp ce parlamentarii opoziției cer, de la tribuna Parlamentului, bani pentru investiții urgente în comune izolate sau afectate de calamități, singura comună din Buzău care primește bani prin Anexa 7.03 este Lopătari. Primăria condusă de Claudiu Constantin (PLUS) a cerut bani pentru un cilindru compactor, o autobasculantă și o auto-gunoieră, primind suma de 200.000 de lei.

Dacă Buzăului i-a fost aplicată eticheta de județ roșu și a „primit” bani în consecință, alte județe – conduse de PNL, USR-PLUS sau UDMR – sunt astăzi beneficiarele unor sume importante făcute prin alocare directă de la bugetul de stat. În timp ce Buzăul stă cu mâna întinsă, la Brașov au ajuns 61.5 milioane de lei, la Bihor – 30 de milioane, iar la Cluj și Iași, în jur de 18 milioane de lei.

  • Nimeni nu primește bani decât dacă se află în siajul coaliției care conduce țara. Nu criteriul necesității determină finanțarea, ci culoarea politică.

Opoziția consideră practica discriminatorie și a anunțat deja că va depune plângeri penale pe numele tuturor decidenților politici care au alocat bani preferențial. În total, prin Anexa 7.03 au fost direcționați 360 de milioane de lei, iar PSD susține că județele conduse de reprezentanții săi au fost ocolite de fonduri.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat exemplul unor județe precum Gorj, Olt, Tulcea sau Vaslui, despre care a spus că ”nu au primit nici un ban”:

„Vom face plângeri penale la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile de pe timpul lui Orban, la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile din fondul de rezervă de pe timpul domnului Ciucă. Singurul element comun al celor doi prim-miniștri este actualul prim-ministru, domnul Cîțu, care era principalul avizator, fiind ministru de Finanțe. Aici nu vorbim de banii cuiva de acasă, vorbim de banii României.”, a spus președintele PSD.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Foarte bine așa, să se gândească de 2 ori data viitoare la vot, votezi roșu, ești pus pe stop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button