Politică

Primarul care a demonstrat că se poate! | Asfalt până la ultima casă (GALERIE FOTO)

Un primar de comună din județul Buzău pare să fi descoperit rețeta succesului. În numai doi ani, comuna Berca, păstorită de tânărul primar Ionel Dobrița, s-a transformat dintr-o localitate anostă, aflată în pragul falimentului, într-una înfloritoare. 

Secretul – fiindcă trebuie să existe unul, din moment ce lucrurile prin contur atât de repede – ține mai mult de firea primarului, care nu vrea să dea nici măcar o jumătate de pas înapoi. Din iunie 2016, de când a fost instalat la Primărie, tânărul edil și-a făcut un crez din a obține pentru comuna sa cât mai multe proiecte cu finanțare nerambursabilă.

De atunci, robinetul fondurilor nu s-a mai oprit. Mari proiecte de infrastructură, precum cel asfaltării comunei, al apei potabile, al canalizării sau al sălii de sport moderne au fost, rând pe rând, bifate de administrația Dobrița.

Dar cea mai evidentă realizare a echipei Ionel Dobrița – Denis Ionescu (viceprimar) o constituie „marea asfaltare” a drumurilor din comună. Numai în ultimele zile s-a turnat covor asfaltic pe 10 străzi (aproximativ 3.6 km lungime), au fost amenajate și trasate 7 parcări în zona centrală ( aproximativ 3.100 mp), au fost refăcute trotuarele în satul Berca, s-au realizat marcaje rutiere și s-a inlocuit conducta metalică de apă pe străzile unde situatia o impunea.

Sarcina nu a fost una deloc ușoară, spune primarul Dobrița, iar așteptările create și entuziasmul cetățenilor reprezintă o mare provocare pentru echipa de la Primărie:

Suntem conștienți că aceste lucrări au produs un disconfort pentru dumneavoastră, cei care utilizați infrastructura comunei, însă am facut tot posibilul ca acesta să fie minim. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm că lucrările de asfaltare vor continua în comuna Berca până va exista asfalt pe fiecare străduță.

Aceste lucrări importante au fost executate NUMAI CU FONDURI DIN BUGETUL LOCAL, datorita managementului bun, echipa noastra a reusit să incheie anul 2017 cu un plus/excedent de aproximativ 20 miliarde lei vechi. Am vrut să demonstrăm că se poate, cheltuind fiecare leuț al bugetului local cu gândul la problemele si nevoile dumneavoastră”, a scris edilul din Berca pe Facebook.

Ionel Dobrița are 37 de ani și este primarul comunei Berca din luna iunie a anului 2016, atunci când l-a învins la scor pe fostul edil Valeriu Marcu. Dobrița este profesor inginer la Liceul Tehnologic „Sf.Mucenic Sava” Berca, funcție din care s-a suspendat pentru a exercita demnitatea de primar al comunei.

GALERIE FOTO:

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

3 Comments

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Este admirabil ce și-a propus domnul primar! Însă mai este mult (timp, muncă) până va reuși să rezolve problemele cu asfaltarea și canalizarea în comună. Una dintre cele mai cunoscute străzi – Strada Primăverii- este în situația de a nu avea nici asfalt, nici canalizare! Oricum, felicitări!!

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

Colectează selectiv!

/* ]]> */