Știrile zilei

Primarul care va intra în istoria comunei

Incapacitatea administrativă și lipsa de voință politică de la noi i-au făcut pe mulți dintre români să devină sceptici atunci când li se promite rezolvarea unei probleme sau începerea unui proiect pentru comunitate. Lăsarea în paragină a zeci, sute de obiective din România ne-a făcut neîncrezători, indiferenți și demotivați.

Un exemplu elocvent îl constituie cel al unui pod cerut cu insistență timp de 30 de ani de locuitorii unui sat din comuna Vintilă Vodă. Izolați la fiecare ploaie mai serioasă sau topire a zăpezii, cele câteva sute de locuitori din Petrăchești se vedeau izolate de civilizație ori de câte ori podul de tuburi era smuls de șuvoaie și împrăștiat pe prundul gârlei.

Zeci de ani i-au trebuit administrației să înțeleagă necesitatea construirii unui pod care să lege totuși satul Petrăchești de comuna Vintilă Vodă.

După decenii de rugăminți și promisiuni electorale, locuitorii se resemnaseră. Și, pe bună dreptate, oamenii aveau toate motivele să creadă că, dacă nimeni nu a reușit să construiască acel pod, înseamnă că proiectul chiar era imposibil. Cine ar da 1 milion de euro pentru un pod peste Slănic, într-o comună situată la 40 de kilometri de Buzău?

Noul primar al comunei Vintilă Vodă, Ion Coman, a înțeles din prima zi de mandat că așa nu se mai poate. Podul din Petrăchești a fost pariul său cu sine, iar ceea ce părea imposibil a prins formă în doar un an. Edilul n-a mai plecat de la ușa mai-marilor din Ministerul Dezvoltării și, cu sprijinul lui Marcel Ciolacu, a reușit să obțină fondurile necesare construirii unui pod pentru o sută de ani.

Astăzi, ambulanța, pompierii și poliția ajung în Petrăchești în 15 minute de la solicitare. Bolnavii nu mai sunt cărați pe targă pe puntea veche de zeci de ani, iar oamenii nu mai stau cu sabia deasupra capului la fiecare ploaie, temându-se că podul lor de tuburi va fi măturat de viitură.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: