AdministrațiePoliticăȘtirile zilei

Primarul Constantin Boșcodeală își află mâine sentința în dosarul „Gloria”

Emoții mari pentru edilul Constantin Boșcodeală. Fostul lider PSD va afla luni ce au decis judecătoarele de la Brașov, după ce acesta a formulat apel la condamnarea la cinci ani cu închisoare primită în februarie, anul trecut, în dosarul „Gloria”.
Apelul a durat aproape un an, timp în care Constantin Boșcodeală s-a prezentat de mai multe ori la Curtea de Apel Brașov. De fiecare Boscodeala C-tindată, el a explicat că sentința este nedreaptă, iar la termenul din decembrie a solicitat recuzarea celor două magistrate. Cererea sa nu a fost aprobată, iar la înfățișarea de la începutul lui februarie, instanța a rămas în pronunțare.
Concret, primarul Constantin Boșcodeală a fost acuzat de abuz în serviciu, el fiind trimis în judecată pentru că ar fi acordat fonduri nerambursabile unor asociații sportive și pentru că ar fi dat în folosință gratuită complexul sportiv Gloria Buzău. Pe 5 februarie 2015, instanța de la Judecătoria Brașov l-a condamnat pe primar la cinci ani de închisoare cu executare.
Sentina de mâine este așteptată cu sufletul la gură de toată lumea. Pe de o parte, PSD vrea să știe dacă Boșcodeală mai are vreo șansă la Primărie, de aceea speră ca edilul să fie achitat. Chiar dacă pedeapsa va fi comutată în închisoare cu suspendare, primarul trebuie să părăsească Palatul Comunal.
Și buzoienii sunt curioși să afle dacă traseul politic fulminant din ultimii 20 de ani al lui Boșcodeală se oprește aici sau continuă tot sub semnul celor trei trandafiri. Decizia instanței ar urma să fie dictată în jurul prânzului. Reporter Buzoian vă ține la curent cu sentința în dosarul „Gloria”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Sentina de maine trebuie sa intereseze indeaproape Consiliul Local si serviciul juridic al Primariei Municipiului Buzau daca primarul va fi condamnat pot sa afirm ca au cam cacarisit-o toti! Abia astept!

  2. ei tot omul vrea sa fie liber indiferent de ce este acuzat sa fie bine ca are copii mici de crescut si eu as spune un lucru cei care au facut fapte de coruptie si fraude sa dea bani pe care ia luat sa se acopere prejudiciile astfel toti fac inchisori si banii ramin dusii asta eparerea mea

  3. Da. Sa dea banii inapoi si apoi sa candideze iar sa faca altii! Nu, sa infunde puscaria si sa nu mai iasa de-acolo decat dupa ce muncesc cam cat au furat! Sa fie exemplu si pt altii care sunt tentati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: