Știrile zilei

Primarul Constantin Toma a anunțat cât va costa gigacaloria anul acesta

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar buzoienii racordați la rețeaua de termoficare a oraşului îşi fac calculele pentru a putea achita facturile la căldură.

Veştile venite dinspre Primărie sunt bune, însă bucuria buzoienilor este una de moment. În cadrul unei conferințe de presă susținute joi, edilul şef a anuntat că pretul gigacaloriei va rămâne neschimbat şi anul acesta, însă va creşte începând de anul viitor.

Astfel, buzoienii vor plati tot 185 de lei pentru o gigacalorie, adică cel mai mic preț din țară, după cum a afirmat primarul municipiului. Conform spuselor acestuia, prețul de vânzare către populație al gigacaloriei este de 441 de lei. Edilul explicat că Primăria nu câştigă nimic din afacerea RAM, deoarece cumpără gigacaloria de la Ecogen cu 185 de lei şi o livrează populației cu acelaşi preț.

Totusi, începând de anul viitor, facturile la căldură vor creşte etapizat, conform unui plan stabilit de municipalitate. Primarul Constantin Toma a admis că menținerea prețului actual al gigacalorei are rațiuni electorale, anul acesta urmând să aibă loc alegeri.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button