EducaţieȘtirile zilei

VIDEO: Primarul Constantin Toma și deputatul Marcel Ciolacu, prezenți la deschiderea anului școlar de la C.N. „Mihai Eminescu”

Primarul municipiului Buzău, inginerul Constantin Toma, și președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, au fost prezenți luni, 12 septembrie, la festivitatea de deschidere a noului an școlar, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău. Pe lângă urările de succes inerente unui asemenea moment, edilul șef Toma și șeful PSD au dat asigurări că autoritățile vor sprijini lucrările de reabilitare a clădirii -monument istoric.

Evenimentul, care a început la ora 09:00, și la care au luat parte sute de elevi și zeci de cadre didactice, i-a mai avut, printre invitați, pe inspectorul școlar general al ISJ Buzău, prof. Florina Stoian, pe directorul Casei Corpului Didactic, prof. Ion Vasile și pe comisarul-șef de poliție Florina Crucianu.

După obișnuitul cuvânt de deschidere al directorului Camelia Voicu au urmat discursurile adresate de invitați, primul care a acaparat microfonul fiind primarul Constantin Toma:

„În programul meu, educația va fi pe primul loc pentru că, până la urmă, fără educație nu ne putem numi oameni. Educația înseamnă satisfacție în primul rând în plan spiritual, dar, până la urmă, și în plan material.

Sunteți una dintre școlile de elită ale municipiului nostru; sper să rămâneți așa, pentru că și Primăria va fi alături de voi, alături de Consiliul Local, nu numai din punct de vedere material, în sensul să facem din această clădire, care este și monument istoric, într-un obiectiv care să dea mai multă atractivitate și Buzăului, dar și vouă, până la urmă.”, a precizat primarul Constantin Toma în alocuțiunea sa.

Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a adresat, la rândul său, succes în noul an școlar tuturor elevilor și cadrelor didactice:

„Sunt absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” – pe vremea mea, Liceul „Mihai Eminescu” – și nu vreau să politizez în niciun fel această zi de sărbătoare. Am venit împreună cu domnul primar, la invitația doamnei director; de un singur lucru vreau să vă asigur: Liceul „Mihai Eminescu, în următorii doi ani, va fi reabilitat în totalitate și sperăm că va avea și o nouă sală de sport. Vă urez succes și multă baftă!”, a transmis secretarul Camerei Deputaților.

Astăzi începe un nou an școlar pentru mai mult de trei milioane de elevi din întraga țară. Anul şcolar 2016-2017 are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare, şi se structurează în două semestre: semestrul I (12 septembrie 2016 – 3 februarie 2017) şi semestrul al II-lea (13 februarie 2017 – 16 iunie 2017).

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button