Știrile zilei

Primarul din Beceni și fratele său, acuzați că ar fi agresat doi tineri. Edilul NEAGĂ toate acuzațiile

Doi tineri din comuna Beceni îl acuză pe primarul Burlacu Adrian că, împreună cu fratele său, i-ar fi agresat în timp ce se aflau cu ATV-urile în zona Lacuri din comuna Bisoca. Edilul neagă acuzațiile ce i se aduc și aruncă vina pe tinerii care ar fi provocat întregul scandal. El susține că totul este o intimidare, mai ales că unul dintre băieții agresați este fiul fostului primar, Laurențiu Constantin.

Se pare că incidentul de ieri, care a ajuns și în atenția poliției, nu este străin de contextul politic de la Beceni. Cele două grupuri – între care este evident că s-a produs o altercație – reprezintă tot atâtea tabere politice ce au dominat sau domină peisajul politic local din Beceni.

În fapt, doi tineri – Ovidiu Constantin și cumnatul său, Dragoș Roman – îl acuză pe primarul din Beceni și pe fratele acestuia (cei doi bărbați în negru) că i-a luat pur și simplu la bătaie în timp ce se aflau cu ATV-urile într-o zonă împădurită din Bisoca. Incidentul, care a avut loc ieri, este prezentat astfel de cei doi tineri agresați

„O plimbare de weekend cu familia într-o zonă de munte din Județul Buzău, s-a terminat cu agresiuni fizice din partea primarului PNL din comuna noastă de reședință, respectiv Comuna Beceni, Județul Buzău.
O să vă prezint pe scurt cum s-au desfașurat lucrurile, nouă ne-a fost greu să înțelegem de ce persoana care ne reprezintă comuna a ajuns la astfel de gesturi violente.
Duminică, 17 Ianuarie, în jurul orei 15:00, ne deplasam spre comuna Bisoca, Jud. Buzău cu mașina personală si ATV-ul în căutare de zăpadă. Ajunși aproape de zona Lacuri din Comuna Bisoca, ne intersectăm pe drum cu Adrian Burlacu (primarul Comunei Beceni), angajatii, unii ditre consilierii PNL și familiile acestora. Fară să ne salutăm sau să schițăm un anumit gest, aceștia se uită insistent la noi, dar ne vedem de drum. Mergem in jur de 500 de metri, pană la terminarea drumului, intr-o zonă izolată, înconjurată de pădure și parcăm mașina. Doi dintre noi, merg la plimbare prin zonă cu ATV-ul, iar la mașina au ramas doi baieti (Ovidiu și Dragoș), mama lui Ovidiu și iubita acestuia.
La scurt timp, în jurul orei 15:30, patru indivizi se apropie de mașina, primarul Adrian Burlacu, fratele acestuia ( un cunoscut om de afaceri din comună) și doi angajați de-ai lor. Adrian Burlacu începe o “conversatie” spunând: “Ce faceți băieți?”, iar apoi ii aplică un pumn lui Ovidiu, iar fratele primarului, Florin Burlacu, îl atacă pe Dragoș. În acest timp, iubita lui Ovidiu primeste o palma ‘‘din greșeală’’ din partea primarului, mama acestuia intervine să aplaneze conflictul, dar aceștia nu încetează, ba chiar o îmbrâncesc și pe dânsa.
Conflictul degenerează, cei doi frați nu se opresc, noi ne-am dat seama scena trebuie filmată. Iubita lui Ovidiu încercă să filmeze, dar angajații primarului o îmbrâncesc și încercă să-i smulgă telefonul din mână, dar aceasta reușește sa filmeze o mică parte din final.
În momentul in care Adrian Burlacu observă că este filmat, încetează agresiunea fizică și pleacă încercând să-și ascundă fața.
Conflictul s-a încheiat cu o amenințare verbală din partea primarului: “ Sa nu mai comentati ceva de mine pe Facebook!”
Imediat după incident, am sunat la numărul de urgență 112 și am cerut un echipaj de poliție pentru ca atacatorii blocaseră drumul de acees. Polițiștilor din zonă le-a fost greu să ajungă la locul incidentului din cauza zăpezii ( nu aveau masina 4×4 in dotare) dar au reusit sa ia legatura cu primarul, iar apoi ne-au înștiințat ca putem pleca in siguranță.
Vă scriem pentru că, acest incident pare din filme, dar relatitatea este insă aceasta. In secolul XXI un grup de tineri sunt bătuți pe stradă de către ’’oamenii’’ care au fost aleși in funcții importante pentru a ajuta la dezvoltare și la bunăstarea cetățenilor. Un primar bătăuș nu este un exemplu pentru societate. Un partid care vrea susținerea tinerilor, care promovează libertatea și libera exprimare nu ar trebui să primească un astfel de om.
Sper din tot sufletul că autoritățile vor lua măsurile corecte pentru acest caz.
Vă atașăm și filmulețul cu dovada. Mulțumim. (Constantin Ovidiu, Roman Dragoș Constantin)”

Adrian Burlacu (captură video)

La rândul său, primarul din Beceni neagă acuzațiile și spune că, de fapt, întregul scandal a pornit de la cei doi tineri (geacă albastră și roșie). Edilul îi acuză pe aceștia că și-au făcut apariția cu ATV-urile în mod „zgomotos”, speriindu-i pe copii cu drifturile, adresând injurii și făcând semne obscene.

Adrian Burlacu se apără și spune că era de datoria sa să își protejeze familia. Mai mult, acesta susține că incidentul de ieri nu este altceva decât o provocare a fostei administrații, care vrea să blocheze un audit în primărie:

„Noi ne aflam deja pe partie cu copiii si alti apropiati cand si au facut aparitia atv urile si masinile de teren ale domnului Constantin, fostul primar al comunei. Mai mult de atat copiii s-au speriat destul de rau cand acestia au inceput sa faca drifturi. La rugamintea de a isi vedea de drumul lor acestia au aratat semne obscene si au adresat cuvinte greu de reprodus in fata copiilor si a sotiilor noastre. Înainte de a fi primar, sunt tata a 2 copii mici și soț asa ca este normal sa îmi protejez familia când copiii de bani gata ai fostului primar își dau în petec și îmi jignesc familia. Nu a existat o bătaie, ca dovada ca nici politia nu a considerat ca trebuie sa se deplaseze la fata locului. De când am ajuns la Primărie am început sa verific lucrările și contractele din trecut făcute de fostul primar deoarece acesta s-a opus în Consiliul local unui audit extern. Am descoperit mai multe nereguli si am făcut mai multe plângeri, tocmai de aceea fostul primar și familia sa încearcă sa ma intimideze sa provoace astfel de întâmplări. Ii anunț ca oricâte amenințări voi primi, nu ma voi opri din a descoperi neregulile făcute în trecut.”, a declarat, pentru ReporterBuzoian.ro, primarul comunei Beceni.

De luni bune, Primăria Beceni stă pe un butoi de pulbere din cauza tensiunilor politice ajunse la apogeu. Noul primar și-a dorit majoritatea absolută în consiliu, dar planurile i-au fost date peste cap de fostul primar, Laurențiu Constantin. Cel din urmă a obținut, cu partidul său, un scor politic bun, care i-a garantat instalarea în funcția de viceprimar.

Cu un primar PNL și un vice din partea PSD, lucrurile nu merg tocmai în direcția bună, deși lucrurile ar trebui să stea altfel: Primarul este ales să lucreze în folosul cetățenilor, iar toate războaiele politice duse în Primărie sau în afara ei nu fac decât să sape la temelia încrederii și a bunăstării comunității.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button