PoliticăȘtirile zilei

Primarul din România care are ZECE dosare penale fără să fi luat un leu

Situație fără precedent la o primărie din România. Edilul din Buzău, Constantin Toma, se află într-o situație dificilă după ce pe numele său ar fi fost pornite zece acțiuni de urmărire penală, deși se află în fruntea Primăriei de numai doi ani și susține că nu a pus mâna pe un leu.

Surprinzătoarea declarație a fost făcută ieri, la inaugurarea unei investiţii locale în valoare de peste 1,5 milioane de euro. Constantin Toma a vorbit despre necesitatea dezvoltării munici­piului în aşa fel încât Buzăul să devină, în următorii 12 ani, un centru zonal atractiv pentru investitori, forţă de muncă şi turişti.

Nu mă plâng, nu mă vait, dar am ajuns la zece dosare penale şi o plângere la ANI. Nu mă voi lăsa!”

Misiunea sa ar putea fi zădărnicită de presiunile uriașe care apasă pe umerii săi. În doi ani de Primărie, el s-a ales cu două dosare penale, iar mandatul încă nu i s-a încheiat:

Am ajuns la zece dosare penale şi o plângere la Agenţia Naţională de Integritate, iar aceasta neluând niciun leu şpagă! Dar faptul că deranjez această mafie care a stăpânit acest oraş douăzeci de ani, şi care mafie nu este terminată, este activă în continuare şi este peste tot; şi în Justiţie – Judecătorie, Tribunal, Parchet -, Poliţie, Curte de Conturi şi aşa mai departe. Aceasta este realitatea pe care o trăim, iar voi (oamenii de afaceri, n.r.) ştiţi treaba aceasta mai bine decât mine. Doamne ajută să fim uniţi şi să scăpăm oraşul acesta!”, a spus primarul Constantin Toma, declarația fiind consemnată de jurnaliștii OPINIA.

În cei doi ani de activitate, Constantin Toma s-a remarcat prin măsuri drastice care au avut drept scop reducerea pierderilor pe care le suferea Primăria. Strategia edilului s-a prelungit apoi natural în dezvoltarea infrastructurii și a altor sectoare sociale, însă realizările i-au adus primarului și foarte mulți contestatari. Ei l-au acuzat că își urmărește propriile interese și că „distruge orașul”.

Să nu mai fim acel oraş prăfuit, cu o imagine deplorabilă, plin de corupţie; şi ştiţi ce înseamnă treaba aceasta: numai interesul a şapte-opt persoane timp de vreo douăzeci de ani. Trebuie să terminăm cu treburile acestea; vreau să dezvoltăm acest oraş într-un mod corect şi cinstit (…) Ce pot face eu ca primar şi ce putem face noi ca Primărie? Să mărim această atractivitate, să creăm un mediu corect, şi mă voi bate pentru acest lucru indiferent de ce mi se va întâmpla”, a fost replica primarului Toma.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

3 comentarii

  1. Hai ca sunt simpatici MAFIOTII ACESTUI ORAS,ei cred ca pot face legea la ei acasa dupa bunul plac….
    BUN SIMT,RUSINE,JENA,RESPECT DE SINE …..si lista continua !
    In momentul de fata are nevoie de o mare sustinere din partea cetateanului (si aici vorbim doar de cei ce nu aparti acestor neamuri mafiote)

  2. Este o măgărie enorm de mare. Fiindcă Ciolacu la refuzat pe hotul cel mai mare din tara referire la șobolanul rosu șef livica acum trb sa induram noi buzoienii aceste megarii. Primarul de acum Toma prin tot ce a făcut și ce face pe mai departe =un om de caracter comparativ cu jegul boscodeala. D-le primar Tomita fără frica suntem alături de tine. Cu respect

  3. RESPECT DL TOMA ! La puscarie sa ajunga mafiotii lui boscodeala in frunte cu el !de aia este tara in aceasta situatie , din cauza mafiotilor !! Jos coruptia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: