AdministrațieȘtirile zilei

Primarul Ionel Dobrița, noul prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România

Ionel Dobrița, primarul comunei Berca, este noul prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România – filiala Buzău. El a fost ales vineri, prin votul membrilor ACOR Buzău, cei care l-au și propus pentru această funcție.

Vineri au avut loc alegeri în cadrul Asociației Comunelor din România – filiala Buzău, iar structura de conducere a suferit modificări. În funcția de președinte a fost ales tot Marian Mușat, primarul comunei Valea Salciei, care este și membru fondator al filialei buzoiene înființate în 2001.

În ceea ce privește funcția de prim-vicepreședinte, deținută până acum de primarul Dumitru Mitroiu de la Cislău, membrii ACOR au dorit să facă o altă propunere. Este vorba despre tânărul primar al comunei Berca, Ionel Dobrița.

Luat prin surprindere de colegii săi, primarul Ionel Dobrița a cântărit bine propunerea, dar, într-un final, a acceptat să devină prim-vicepreședintele ACOR Buzău. El se va ocupa de organizare și de rezolvarea problemelor cu care se confruntă conducerile primăriilor din județ.

Asociaţia Comunelor din România a fost înfiinţată în anul 1997, ca o asociaţie de autorităţi locale, având ca membri comunele din România. Numărul membrilor A.Co.R. este de 1750 comune, din toate judeţele României. Asociația acoperă 87% din teritoriul țării și 48% din populație, acționând în teritoriu prin intermediul filialelor județene (dintre care 39 au personalitate juridică).

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button