PoliticăȘtirile zilei

Primarul liberal de la Cătina, investiții cu bani de la PSD

Unele partide și-au început deja campania electorală pentru locale. Strategia aleasă, aruncarea cu noroi în adversarul politic. De pildă, investiţiile din ultimii ani, de la Cătina – comună administrată de primar PNL -,au fost realizate cu bani de la Guvern, o importantă contribuție în atragerea de fonduri având-o chiar președintele Camerei Deputaților, social-democratul Marcel Ciolacu. În ciuda acestei alocări echitabile a banului public, indiferent de „culoarea” primarilor beneficiari, Partidului Social Democrat i se reproșează acum că a neglijat anumite administrații locale.

Programul Naţional de Dezvoltare Locală este în continuare unul dintre cele mai ambiţioase proiecte pentru comunităţile locale din ţară. Prin intermediul acestuia s-au realizat investiţii punctuale în sănătate, educaţie, alimentare cu apă sau asfaltare de drumuri. Un aport important la atragerea acestor fonduri în judeţul Buzău l-a avut preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PSD Buzău, Marcel Ciolacu.

Primăriile din Buzău au primit bani, indiferent de culoarea politică a administraţiei locale. Un bun exemplu în judeţ este localitatea Cătina care, în ciuda faptului că este administrată de PNL, a primit fonduri de la Guvernul României pentru mai multe investiţii importante. Sume mari de bani au plecat de la Guvernul României pentru ca locuitorii din Cătina să aibă condiții mai bune viață. De exemplu, în satul Zeletin  a fost realizat prin PNDL un Punct de asistență și educație medicală, în valoare de 268,887.94 lei. Aici oamenii se pot adresa cadrelor medicale pentru problemele uşoare de sănătate, fiind primiţi într-un centru modern care oferă condiţii decente.

Nici investiţiile în educaţie nu au fost uitate. 448,133.96 lei au fost alocaţi de Guvernul României pentru modernizarea și extinderea Grădiniței Cătina, o locaţie complet schimbată, în care cei mici, pot beneficia de cele mai bune condiţii de învăţare.

Alimentarea cu apă potabilă, unul dintre cele mai importante aspecte ce ţin de viaţa modernă, urmează să fie complet rezolvată în satul Cătina, tot cu bani de la Guvern. Reţeaua de alimentare cu apă din localitate urmează să beneficieze de investiţii de 516,912.00 lei. În acelaşi timp şi reţeaua de alimentare cu apă din cătunul Cătun, sat Corbu va beneficia de investiţii de 475,998.00 lei.

În plus, prin fonduri europene se intenţionează rezolvarea situaţiei unui important drum din comună. Este vorba despre DC 56 care va fi asfaltat pe toată lungimea sa.

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice, în domenii precum sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close