AdministrațieȘtirile zilei

Primarul Marian Apostol de la Năeni, nevoit să părăsească funcția

Edilul a pierdut definitiv procesul cu Instituția Prefectului, care a decis suspendarea sa din funcție, după ce Agenția Națională de Integritate a constatat că acesta semna facturi de plată către firma soției sale.
Inițial, Prefectura  a luat  act de starea de incompatibilitate a primarului constatată de ANI și a decis suspendarea sa din funcție. Atunci, Marian Apostol MarianApostol s-a adresat instanței, pentru a contesta decizia Prefecturii, iar magistrații Tribunalului Buzău i-au dat câștig de cauză și au dispus suspendarea efectelor Ordinului Prefectului. Decizia nu a fost însă definitivă, și Prefectura a contestat hotărârea Tribunalului Buzău la Curtea de Apel Ploiești, recursul fiind admis, iar hotărârea Tribunalului Buzău, casată.
Primarul comunei Năeni, Marian Apostol a fost găsit în stare de incompatibilitate de inspectorii ANI, după ce acesta a avizat la plată mai multe facturi în valoare totală de aproximativ 3.500 de lei către firma soției. Marian Apostol a explicat la momentul constatării stării de incompatibilitate că angajații Primăriei și ai școlii din localitate obișnuiau să cumpere hârtie igienică și detergent de la magazinul soției sale situat în centrul comunei:
,,Angajați ai Primăriei și de la școala din comună ar fi cumpărat de la magazinul soției mele bomboane pentru o serbare școlară, hârtie igienică, apă minerală și detergent. Magazinul fiind la doi pași de Primărie și lângă școală, oamenii mergeau repede acolo, luau ce le trebuia, erau trecuți pe caiet și când se facea 1.000 de lei se tăia factura și se achita. Asta a durat câtva timp, până când le-am transmis angajaților ca să nu mai cumpere de la magazinul meu”, declara, pe atunci, primarul Marian Apostol.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close