Știrile zilei

Primarul Toma a cedat!

Parcarea cu taxare progresivă de pe bulevardul Unirii va fi desființată. Municipalitatea răspunde, astfel, nemulțumirilor multora dintre locatarii care ar fi trebuit să scoată bani grei din buzunar pentru o zi de parcare în fața blocului.

Pe bulevardul Unirii fusese amenajată o parcare cu taxare progresivă. Șoferii care parcau aici urmau să plătească în funcție de cât ocupau locul de parcare, ceea ce i-a nemulțumit pe riverani:

„Noi de ce nu putem rezerva locuri de parcare cu 90 de lei pe an, ca restul buzoienilor? Dacă eu îmi las mașina în fața blocului în care locuiesc, ar trebui să plătesc un milion pe zi, ceea ce nu e corect. Asta ca să nu mai zic că e o zonă de tranzit și, dacă lași locul liber, în cinci minute nu-l mai ai.”, ne-a povestit un locatar.

  • Atât plătesc în prezent șoferii care parchează pe Unirii:

Astăzi, municipalitatea ar fi revenit la sentimente mai bune față de regimul de parcare al riveranilor. Taxarea progresivă va fi eliminată, urmând ca o parcare cu reguli clare și care să prevadă locuri speciale pentru locatari, va fi amenajată după reconfigurarea bulevardului Unirii printr-un proiect cu fonduri europene.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

2 comentarii

  1. Toma n-a cedat. De parcat tot nu vom mai putea parca. Conform proiectului „Reabilitarea infrastructurii rutiere, inclusiv piste pentru bicicliști, pe coridoarele deservite de transportul public în Municipiul Buzău” ce urmeaza a se pune in aplicare VOR DISPAREA jumatate din locurile de parcare de pe Strada Unirii. Vor aparea in schimb piste de biciclete si banda dedicata transportului in comun.
    Toata documentatia se gaseste pe SEAP. Nu spun nu acestui proiect. Cu singurul amendament ca trebuia mai intai sa se gaseasca solutii pentru parcari (nu ma mai gandesc la parcari de resedinta caci nu au unde). Insa ….UNDE VOIM DUCE MASINILE???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button