Știrile zilei

Primarul Toma, reacție tăioasă, după o știre difuzată de TVR

Primarul municipiului Buzău reacționează public față de informațiile difuzate de televiziunea națională, conform cărora municipalitatea ar fi editat și distribuit elevilor un auxiliar de istorie locală plin de greșeli.

Totul a început după un articol publicat aseară pe stiritvr.ro, (CLICK AICI)conform căruia lucrarea „Istoria județului Buzău” ar conține greșeli științifice.

Acuzațiile sunt cu atât mai grave cu cât lucrarea lansată ieri la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” este deja folosită drept auxiliar didactic de către elevii claselor a VII-a.

În fapt, materialul publicat de Televiziunea Română arată că manualul „este pentru elevii de clasa a șaptea care studiază opțional istoria județului, este tiparită de primărie, dar nu are avizul Ministerului Educaţiei. Erorile au fost descoperite de specialiștii muzeului județean care susţin că nu au fost consultați de autori”.

Mai mulți profesori ar fi trecut în manual lucruri cu totul speciale, inclusiv vestigii arheologice care nu au fost niciodată descoperite în zonă.

„Alte informații care apar eronat în manual fac referire la așezările geto-dacice de la Cârlomăneşti. Și sunt mult mai multe greșeli. Deși autorii susțin că s-au consultat cu specialiștii muzeului județean.”, se mai arată în articolul publicat de TVR.

În cursul zilei de astăzi, primarul municipiului Buzău a luat poziție față de informațiile difuzate aseară. Edilul de la Palatul Comunal a criticat „afirmațiile mincinoase și denigratoare” făcute de către directorul Muzeului Județean Buzău, pe care l-a acuzat că nu cunoaște activitatea propriei instituții.

Redăm, mai jos, comunicatul de presă remis de Primărie:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [87.61 KB]

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: