Știrile zilei

Primul deces cauzat de gripă, la Buzău. Victima, o tânără de 26 de ani

Gripa face prima victimă la Buzău. O tânără din comuna Tisău a încetat din viață, marțea trecută, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, la doar o zi după ce a fost diagnosticată cu gripă de tip AH1 pandemică. Rezultatul necropsiei a indicat faptul că tânăra a murit de pneumonie, însă decesul a fost grăbit de gripă.

Cosmina L. era domiciliată în comuna Tisău din județul Buzău. Tânăra avea un handicap locomotor și suferea de epilepsie. Pe data de 15 februarie s-a internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, însă pe 16 a fost dusă pe secția Medicală. În aceeași zi, starea ei s-a alterat, fiind transferată în compartimentul de reanimare al aceleiași secții.

Pentru că se simțea tot mai rău, personalul medical din UPU i-a făcut un test rapid pentru gripă, însă rezultatul a fost negativ.

Cel de-al doilea test, efectuat trei zile mai târziu și trimis la București, a confirmat faptul că tânăra suferea de gripă. În dimineața zilei de 20 februarie, organismul tinerei a cedat, medicii pronunțând decesul.

Până acum, gripa a făcut 155 de victime în România, Ministerul Sănătății văzându-se nevoit să declare epidemia.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button