Știrile zilei

Problema de la Mărăcineni e mai gravă decât pare | Armata intervine

Soluție de ultim moment în privința traficului din zona Mărăcineni. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău a aprobat astăzi solicitarea către Ministerul Apărării Naționale privind montarea și întreținerea unui pod de pontoane de trafic greu peste râul Buzău pentru preluarea traficului de pe DN2 E85 şi DJ 203K în perioada reparațiilor la podul metalic de la Mărăcineni.

Podul de pontoane capabil să suporte o sarcină maximă de 45 tone urmează să fie amplasat în comuna Mărăcineni, în continuarea străzii Albanopol (pe vechiul amplasament ce s-a mai folosit în acelaşi scop în anul 2005). 

De asemenea, ca urmare a unor discuții purtate astăzi la sediul Instituției Prefectului – Județul Buzău cu privire la soluțiile de fluidizare a traficului în municipiul Buzău, CNAIR și-a însușit toate propunerile formulate de Secția de Drumuri Naționale Buzău și Inspectoratul de Poliție al Județului Buzău – Serviciul Rutier privind semaforizarea și semnalizarea corespunzătoare a zonelor adiacente celor două capete ale podului de la Mărăcineni, precum și dirijarea șoferilor aflați în tranzit între București și Moldova pe varianta ocolitoare a municipiului Buzău.

Aceste propuneri au fost incluse printre condițiile necesare obținerii avizului de închidere a podului metalic în vederea demarării lucrărilor de reparații, estimate să dureze aproximativ 4 luni.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: