Știrile zilei

Problema vizibilității în intersecții, abandonată de autoritățile buzoiene

Traficul din Buzău a devenit un coșmar, dar asta nu mai este de mult o noutate. Totuși, dacă în privința aglomerației din trafic ne-am resemnat, în cazul mașinilor parcate pe colțurile intersecțiilor încă mai putem face ceva.

În Buzău, acolo unde colțurile intersecțiilor nu sunt blocate de stâlpișori, șoferii își parchează mașinile în voie, fără să se gândească la ce pericole îi expun pe ceilalți participanți la trafic. De pildă, ieșirea de pe o stradă secundară într-un drum principal poate fi o adevărată provocare. Din cauza mașinilor parcate pe colț, îți este aproape imposibil să te asiguri stânga-dreapta, iar faptul că ai reușit să pătrunzi pe drumul principal fără să faci accident este, mai degrabă, o chestiune de noroc.

La intersecția străzii 22 Decembrie cu Bulevardul Nicolae Titulescu, totul ține de hazard. Aproape în permanență, mașinile parcate pe colțul intersecției obturează vizibilizatea, iar șoferii văd dacă din stânga sau din dreapta se apropie mașini abia în momentul în care au ajuns în mijlocul drumului.

Potrivit Codului Rutier, oprirea este interzisă la o distanţă mai mică de 5 metri de intersecţiile drumurilor publice. În teorie, legea sună bine, însă, în realitate, situațiile descrise mai sus sunt la ordinea zilei în Buzău. De această problemă ar trebui să se ocupe administratorul drumului, care fie ar putea monta stâlpi în toate intersecțiile, fie ar putea veghea, prin Poliția Locală, la respectarea legii.

De altfel, șoferii care nu plătesc pentru locurile din parcările publice se aleg cu roata blocată, fiind nevoiți să plătească o taxă de 150 de lei pentru deblocare. Dacă același lucru s-ar întâmpla și în cazul celor care parchează pe colț sau în apropierea trecerilor de pietoni…

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button