PoliticăȘtirile zilei

Probleme pentru Fănică Bârlă

Fostul viceprimar Fănică Bârlă, actualmente consilier municipal, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Bârlă susține că își poate demonstra nevinovăția, urmând să conteste raportul ANI.

Inspectorii de integritate susțin că în perioada iulie 2013-februrie 2016, Fănică Bîrlă, actualmente consilier municipal, s-a aflat în incompatibilitate, întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar al municipiului Buzău, dar a fost si angajat cu contract individual de muncă la o firmă de transport.

În comunicatul ANI se arată că Fănică Bîrlă, fost viceprimar al municipiului Buzău: „În perioada 11 iulie 2013 – 20 februarie 2016 a deținut simultan funcția de viceprimar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă la S.C. Envient S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.”

Fănică Bârlă a aflat din presă de acuzațiile aduse de ANI: „În această perioadă am fost persoană desemnată în funcţia de coordonator al activităţii de transport. În această perioadă, am şi o parte din ea în care m-am autosuspendat. Nu ştiu ce au considerat şi ce consideră domnii de la ANI, dar societatea nu a avut niciodată contracte cu statul. Am avut o corespondenţă şi le-am trimis toată documentaţia, dar nu ştiam că au dat răspunsul”, a declarat Bârlă pentru reporterii Focus FM.

Conform legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate poublică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close