CORONAVIRUS

Produse de post, ingrediente de dulce. OPC a descoperit nereguli la agenții economici

Buzoienii care se străduiesc să țină postul Paștelui trebuie să fie atenți la produsele pe care le cumpără din unele magazine. De multe ori, acestea conțin ingrediente obținute din lapte și grăsime animală, deși pe ambalajul produsului este înscrisă specificația „Produs de post”.produs de post

Aceasta și alte câteva nereguli au fost descoperite de către inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, care au efectuat recent controale la 590 operatori economici.

  • Iată câteva dintre deficiențele constatate de către inspectorii ANPC, prezentate de publicația prahoveană telegrama.ro:

 

–         A fost depistat la comercializare produsul grăsime tartinabila “Promienna” pe a cărui eticheta era specificat produs de post iar în lista ingredientelor era făcută menţiunea”conţine aroma (obţinută din lapte)”;

–         Bomboane umplute cu fructe pe a cărei etichetă era specificat produs de post iar la ingredient era făcută menţiunea “poate conţine urme de lapte”.508x318_mic-dejun-cu-produse-de-post-212130

–         Batoane de musli cu glazură de cacao-de post-iar la ingrediente se specifică faptul că produsul conţine lapte praf.

–         Cascaval- preparat alimentar pe bază de grăsimi vegetale, care era expus la raionul de produse de post, iar la ingrediente era specificat faptul că acesta conţine lactoză.

–         Sos pe bază de grăsimi vegetale şi zer, expus la raionul marcat produse de post.

–         Halva din floarea soarelui a cărei etichetă era greu lizibila.

–         Paste făinoase Fidellini şi paste făinoase Fusili pe al căror ambalaje era inscripţionata menţiunea “fără ou” iar în lista ingredientelor se specificafaptul că “pot exista urme de ou”.

–         Au fost depistate la comercializare produsele crenvurşti vegetali şi unt de arahide, denumiri improprii produselor de post .

 

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close