EducaţieȘtirile zilei

Dascălii buzoieni, în așteptarea sumelor restante câștigate în instanță | IȘJ Buzău calculează necesarul de finanțare

Dascălii buzoieni și-ar putea primi în curând sumele restante câștigate în instanță, asta după ce reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Buzău, au ajuns la un consens cu oficialii din Ministerul Educaţiei. Inspectoratul Școlar Județean a transmis deja o adresă către unitățile de învățământ buzoiene pentru a calcula suma necesară achitării tuturor drepturilor restante.

Reprezentanții SÎP Buzău le-au adus la cunoştinţă oficialilor din minister lista cu nemulţumirile ce i-au determinat să anunţe că vor intra în grevă generală. Surprins de intențiile dascălilor buzoieni, ministrul Educaţiei a susţinut că nu a avut cunoştinţă despre aceste revendicări şi a promis că va cauta soluţii pentru rezolvarea lor.

Problema ardentă a cadrelor didactice buzoiene se referă la neplata unor sume câştigate în instanţă şi care riscă să fie pierdute în perioada următoare, ca urmare a împlinirii termenului de prescripție.

Promisiunile de ieri ale ministrului i-au făcut pe dascăli să ia în calcul renunțarea la grevă și să aștepte plata aferentă hotărârilor judecătorești.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close