Educaţie

Profesorii din Scutelnici își așteaptă în continuare salariile. Consiliul Local refuză să rezolve problema

Dacă aproape toate cadrele didactice din județ și-au primit banii pe vacanță la timp, dascălii din comuna Scutelnici își așteaptă și acum salariile, din cauza unei firme care a blocat conturile școlii. Profesorii au ajuns acum la mâna Consiliului Local.

La Scutelnici, profesorii școlii gimnaziale din localitate trebuie să plătească răzbunarea unei firme de construcții care, pentru că nu și-a încasat banii pentru o lucrare, a blocat conturile instituției de învățământ.646x404

  • Procesul câştigat de firma care pretinde că a executat lucrarea a dus la blocarea conturilor şcolii şi, implicit, la neplata integrală a salariilor.

Amăgiţi cu promisiunea că vor primi integral salariile şi restanţele,dascălii au renunţat la protestul declanşat în ultima săptămână de cursuri, aunci când erau hotărâți să nu încheie situația școlară a elevilor.

Rezolvarea ar fi putut veni din partea consilierilor locali, în condeiul cărora stătea plata facturii către firma nemulțumită. Astfel, conturile școlii ar fi fost deblocate și dascălii și-ar fi primit banii integral.

Aleșii locali au respins însă propunerea privind plata datoriei către firma care a început lucrările de reabilitare a şcolii. În urma unor discuții, consilierii au acceptat ca luni, să se întâlnească din nou pentru a decide cu privire la achitarea datoriei şi implicit plata integrală a drepturilor salariale a celor 35 de salariaţi.

„Este trist ceea ce se întâmplă cu şcoala din România, în condiţiile în care decidenţii se joacă cu soarta celor care pregătesc generaţia de mâine”, a transmit prof. Ion Dobre, liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar„Prof. Ion Neacșu” Buzău.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

/* ]]> */