AdministrațieȘtirile zilei

UNDĂ VERDE: Direcția de Asistență Socială preia patru instituții buzoiene, care își pierd directorii

De la 1 iulie, patru directori vor fi transformați în șefi de centre, iar instituțiile pe care le conduc vor pierde personalitatea juridică și vor intra în subordinea Direcției de Asistență Socială Buzău. Măsura a fost adoptată în urmă cu puțin timp, grație votului majorității consilierilor locali. Potrivit expunerii de motive a primarului, comasarea se impune „pentru creșterea eficienței și operativității, atât la nivel decizional, cât și funcțional”.

Una dintre modificările aduse de către edili schemei de personal o constituie comasarea a patru instituţii subordonate Primăriei. Este vorba despre Centrul de Urgenţă de Zi şi de Noapte pentru Persoanele Adulte fără Adăpost, Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice ”Alexandru Marghiloman”, Cantina de Ajutor Social și Centrul de Recuperare şi Reabilitare „Speranţa” care, după comasare, vor intra în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS).

Instituțiile își vor pierde personalitatea juridică și vor fi preluate cu tot cu patrimoniu și schemă de personal de către DAS Buzău.

Ideea nu este nouă. Și fosta organigramă, care a picat după procesele în instanțp cu polițiștii locali, prevedea această modificare:

„Am constatat, după ce am studiat douăzeci de organigrame din România, că numai la Buzău instituțiile de asistență socială sunt separate, cu funcții de director, director adjunct, șefi de servicii, de birou și câțiva angajați jos. Nu poți să funcționezi cu așa ceva. Eu am nevoie de un interlocutor și am nevoie să funcționeze legată această instituție care se ocupă cu asistența socială, să nu o avem împărțită peste tot și să mai plătim și niște bani în plus.”, declara, în urmă cu jumătate de an, primarul Constantin Toma.

Proiectul recent aprobat prevede ca funcţia de director să dispară, urmând ca actualele posturi de director ale acestor instituţii să se transforme în funcţii de şef de centru. Măsura va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2017.

Centrul de Urgență de Zi și de Noapte pentru Persoanele Adulte fără Adăpost a devenit funcțional în anul 2013, iar în prezent este condus de consilierul municipal Daniel Lambru. Complexul de Servicii pentru Persoane Vârstnice „Alexandru Marghiloman” funcționează din anul 2005 și este condus de către Maria Ioniță. Centrul de Recuperare şi Reabilitare „Speranţa”  îl are director pe Eduard Nicolescu, în timp ce Cantina de Ajutor Social este manageriată de Doru Crăciun.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button