AdministrațieȘtirile zilei

Proiect de 1.3 milioane de euro, la Gălbinași | Beneficiari, peste patru mii de oameni

Au început lucrările de construire a stației de epurare ape uzate a comunei Gălbinași, ce va deservi o populație de peste patru mii de locuitori. Proiectul se ridică la valoarea de 1.3 milioane de euro.

În anul 2019, nu toate comunele mari din județul Buzău se pot lăuda cu un sistem de canalizare. De pildă, comuna Mărăcineni a reușit, grație unui primar gospodar, să realizeze sistemul de canalizare acum câțiva ani, însă, la Vadu Pașii – o altă comună mare -, acest lucru nu a fost încă realizat.

Primarul social-democrat Dumitru Dragomir de la Gălbinași a reușit să atragă însă banii guvernamentali necesari realizării acestui proiect important. Finanțarea acordată prin PNDR se ridică la valoarea de 950.000 de euro, confinanțarea beneficiarului fiind de aproape 300.000 de euro.

Stația de epurare va fi construită la ieșirea din Gălbinași către Bentu, pe partea dreaptă, lângă drumul national 2B și canalul de desecare ce traversează pășunea dintre Gălbinași si Bentu. Stația este proiectată să preia canalizarea din toată comuna.

Reprezentanții administrației locale au postat, pe Facebook, o serie de fotografii cu utilajele aflate în plină „acțiune”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button