Educaţie

PROIECT DE HOTĂRÂRE: Ce pățesc buzoienii care nu încheie contracte de salubrizare cu operatorul specializat

În ședința Consiliului Local Municipal de joi, urmează să fie votat proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul fiscal 2016. Cine nu are contract de salubrizare cu operatorul specializat, va plăti oricum 10 lei pe lună de persoană la bugetul local.Impozite Taxe
Potrivit actului normativ, o nouă taxă își face loc pe lista dărilor pe care buzoienii trebuie să le achite în cursul anului viitor. Este vorba despre taxa ecologică, ce se va aplica persoanelor fizice și juridice care nu vor încheia contract de salubrizare cu operatorul specializat.
Potrivit documentului, cine nu are contract de salubrizare, va plăti 10 lei pe lună de persoană, în timp ce firmele vor achita la bugetul local suma de 80 de lei pe lună/mc.
În general, pentru 2016, nivelul taxelor și al impozitelor locale rămâne aproape neschimbat față de anul precedent. Potrivit Noului Cod Fiscal, se introduce impozitul pe terenul de sub clădire și se dublează impozitele pentru terenurile și imobilele lăsate în paragină.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: