EducaţieȘtirile zilei

Proiect de suflet, la Școala Vintilă Vodă

Școala s-a născut la streașina bisericii, iar acest lucru se împlinește frumos cu fiecare proiect, cu fiecare activitate pe care cele două instituții le derulează împreună. La Vintilă Vodă pare că se întâmplă mai mult de atât, deoarece, așezate în același complex arhitectonic al vechii vetre monahale, biserica și școala își dau mâna de fiecare dată și construiesc pentru viitor.

Cea mai recentă reușită a echipei de la Vintilă Vodă o reprezintă proiectul „Singuri acasă, împreună în biserică!”, o inițiativă a bisericii, dar care nu ar fi fost posibilă fără participarea activă a școlii. Proiectul cuprinde mai multe activități, printre care și realizarea unui videoclip, dar și organizarea unei expoziții de picturi și desene realizate de elevi.

Practic, inițiatorul proiectului, părintele profesor Liviu Pîrlog, a dorit să vină în sprijinul copiilor care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Răspunzând unei chemări firești, Biserica a simțit că este nevoie de implicarea tuturor factorilor sociali și educaționali pentru ca micuții rămași acasă, în grija bunicilor sau a altor tutori, să treacă mai ușor peste lipsurile de orice fel. Așa s-a născut proiectul „Singuri acasă, împreună în biserică!”o inițiativă care s-a bucurat de sprijinul Primăriei și al Școlii din Vintilă Vodă.

Săptămâna trecută, părintele Liviu Pârlog a organizat o expoziție de picturi și desene chiar în curtea Primăriei Vintilă Vodă. Primarul Ion Coman, câțiva angajați ai primăriei și oameni ai școlii au fost invitați să admire picturile realizate de copii. Micuții au dovedit mult talent și pricepere în realizarea lucrărilor, care nu au rămas prea mult timp expuse pe simeză, deoarece adulții și-au dorit să le cumpere și, astfel, să ajute la continuarea proiectului.

„Este un proiect al bisericii, pe care îl desfășurăm împreună cu școala. Ne dorim să atragem și alți parteneri și, de aceea, am sosit astăzi aici, la Primărie. Proiectul dorește să pună în atenție problema familiilor care sunt în Diaspora, care au un părinte sau poate chiar ambii părinți plecați în străinătate și ai căror copii au rămas aici, acasă, în grija bunicilor – în cel mai fericit caz – sau în grija tutorilor. În acest proiect am cooptat, pe lângă elevi ai școlii noastre, și colegi ai lor, copii care au diferite talente – în special al desenului, al picturii, al artizanatului.

Colegii lor au pictat tablouri și ne-au ajutat să organizăm această expoziție, pe care sperăm să o organizăm și cu alte instituții. Noi ne dorim să strângem și niște fonduri, de care să beneficieze copiii ai căror părinți sunt plecați în Diaspora.” a transmis părintele profesor Liviu Pîrlog.

În cadrul proiectului a fost realizat deja un videoclip, pe care organizatorii urmează să îl promoveze. Proiectul va continua cu o nouă activitate ce îi va avea în centrul ei pe talentații copii de la Vintilă Vodă, dar și produsele muncii lor.

GALERIE FOTO:

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button