EducaţieȘtirile zilei

Proiect ERASMUS+de parteneriat strategic  la Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman”

În contextul in care ne confruntăm cu scaderea numarului de elevi prin abandon scolar chiar la invatamantul liceal, cu scaderea interesului elevilor pentru obiectele de studiu, a dorintei de a studia sau a continua studiul dupa terminarea liceului, pe fondul dezinteresului in gasirea unui job dupa terminarea liceului din cauza unei orientari profesionale nerealiste sau a unei consilieri slabe a elevilor iata ca apare sansa unei recalibrari a liceelor prin implementarea proiectelor de parteneriat strategic.

Un astfel de proiect deruleaza acum Liceul Teoretic „Al Marghiloman”  proiect cu titlul EFFECTIVE LANGUAGE-EFFECTIVE COMMUNICATION avand ca parteneri scolile din  Letonia, Ungaria, Turcia si Grecia.

De curand s-a derulat intalnirea transnationala in Turcia, Antalia unde reprezentantii echipelor au stabilit directiile dupa crae vor lucra:comunicarea eficienta pe de o parte si imprumutul de metode de lucru eficiente utilizarea mai bună a învățării deschise, online, combinate, multidisciplinare  pentru a permite o învățare mai flexibilă. Fiecare tara va pregati si prezenta o lectie apoi fiecare partener va trebui sa o aplice in tara sa la trei clase. Romania a primit sarcina sa realizeze site-ul proiectului in timp ce gandirea creativa a altor parteneri a fost orientata spre realizarea logo-ului proiectului sau crearea unei colectii de povesti, etc(produse tangibile si intangibile). Elevii din Letonia –elevi cu dizabilitati mentale vor reusi sa pregateasca scurte momente de muzica si dans lucru ce va permite integrarea lor in randul celorlalti. De asemenea fiecare tara va pregati scurte povestiri despre istoria sau cultura ei.

Proiectul va acorda prioritate acțiunilor care promovează pedagogii și metode inovatoare de predare, învățare și evaluare și care vor susține profesorii și cursanții să utilizeze tehnologii digitale în moduri creative, eficiente și bazate pe colaborare. Se va acorda prioritate pentru ca institutiile să poată adopta tehnologiile digitale asa cum se prevede în Cadrul european pentru organizațiile de învățământ cu competențe digitale. O prioritate suplimentară a proiectului va consta în a actualiza și elabora materiale și instrumente digitale de învățare, în special resurse educaționale deschise, manuale deschise și aplicații software educaționale gratuite și cu sursă deschisă, precum și în a sprijini utilizarea eficace a tehnologiilor digitale și a pedagogiilor deschise în activitățile educative, sportive și de formare.

Prima intalnire din proiect permis directorilor, coordonatorilor de proiect sa se cunoasca si sa puna la punct aspecte de organizare si detalii calendaristice.

In cadrul vizitei a avut loc o frumoasa ceremonie de primire in cadrul scolii gazda cu muzica traditionala (mehteran)si dans traditional (whirling dervish).

Echipa Liceului Teoretic „Al Marghiloman „ a fost alcatuita din coordonator prof. Carmen Sin, Director  prof. Lenuta Pirlog si prof. Cornelia Ady Cirstea echipa care impreuna cu ceilalti profesori vor contribui la dezvoltarea, transferul şi implementarea de practici inovatoare, precum şi implementarea de iniţiative comune cu scopul promovării, cooperării, ȋnvăţării reciproce (peer learning) şi schimbului de experienţă la nivel european.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close
Close