CulturăȘtirile zilei

Proiect Muzeul Județean: Relaxare și lectură în Parcul Crâng

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Buzău anunță lansarea proiectului cultural-educativ Carte de dat, carte de luat. Scopul acestui proiect este unul multiplu și se referă atât la promovarea lecturii în rândul buzoienilor, de a citi o carte într-un mediu neconvențional, cu acces gratuit, rapid și eficient la un fond de lectură cât mai diversificat.13608026_1304071112954107_1592788131_n

Într-o societate aflată într-o dinamică amețitoare, unde prețul unei cărți de calitate nu este la îndemâna categoriilor sociale cele mai expuse, un astfel de proiect își găsește pe deplin justificarea. În plus, cadrul general oferit de parcul Crâng, locul unde va începe acest proiect cultural-educativ, este unul propice pentru astfel de activități.

Reprezentanții Muzeului își propun amplasarea, în primă fază, a unui număr de 8 (opt) casete ce urmează a fi fixate pe aleea principală a Parcului Crâng, zona de la intrarea dinspre Bulevardul Stadionului, către Obelisc, în proximitatea băncilor pentru odihnă. În aceste casete Muzeul Județean Buzău și partenerii săi vor depune mai multe cărți, însă toți buzoienii sunt invitați să aducă din biblioteca proprie cărți spre a le pune la dispoziția tuturor cititorilor.

Cei interesați de lectură, vor putea lua gratuit câte o carte spre a o lectura fie în Parcul Crâng, fie acasă, cu condiția să o aducă înapoi după terminarea lecturii; dacă pasionații de lectură își doresc să o păstreze, atunci vor aduce un alt volum tematic în loc. De asemenea toți buzoienii sunt invitați să aducă cărți spre a le împărți cu toți iubitorii de lectură.

„Ne propunem ca proiectul Carte de dat, Carte de luat să fie implementat anual, în perioada iunie-septembrie, perioadă care coincide cu vacanța de vară. De asemenea, ținând cont de faptul că Muzeul Județean Buzău își propune deschiderea bibliotecii proprii, cu caracter intern în momentul de față, către publicul larg, lectura în Parcul Crâng constituie atât un preambul al acestui lucru cât și o extensie a acestuia.

Un alt motiv pentru care considerăm oportună implementarea acestui proiect este acela de a crea punți de comunicare prin lectură între cei care din motive obiective nu își permit achiziționarea unui volum și cei cărora respectivul volum le prisosește. Astfel, cei care au nevoie de o anume carte pot lăsa o solicitare scrisă, cu titlul dorit și un număr de contact, iar cei ce dețin volumul și vor să îl împrumute pot da curs solicitării.”, au transmis reprezentanții instituției.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. foarte bună inițiativa…!!!!! dar ar trebuie completată cu eliminarea ȚIGĂNELII și MIZERIEI din centrul parcului.. nu mai e loc de plimbări.., alergări. s-au întins ȚIGANII ăia peste tot.., garduri de sârmă.., tarabe kitchoase… poate se rezolvă ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button