Știrile zilei
ULTIMA ORĂ

Proiectul privind certificatul verde la locul de muncă a fost respins

Respiro pentru angajații de la stat și de la privat care nu s-au vaccinat și nu au trecut prin boală. În urmă cu puțin timp, Senatul a respins proiectul de lege privind obligativitatea greenpass-ului la locul de muncă.

Inițiativa PNL a primit doar 67 de voturi, iar pentru aprobarea lui era nevoie de 69 de voturi.

Circuitul legislativ al proiectului nu se oprește aici. Inițiativa va fi trimisă Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

PSD a lăsat de înțeles că ar putea vota o astfel de măsură care, deși este disCriminatorie, poate fi îmbunătățită. Mai exact, este vorba despre un amendament pe care social-democrații l-ar vrea inclus în proiectul de lege și care prevede urcarea pe platforma „Certificatul verde” și a românilor care au trecut prin boală, dar care nu știu asta.

Senatorul Adrian Streinu Cercel a precizat că aceștia ar putea fi testați de către medicul de familie printr-o procedură simplă. Prezența anticorpilor ar urma să constituie un argument pentru exceptarea de la „Greenpas”.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Corect ar fi TESTUL DE ANTICORPI!
    Sunt destui care au fost vaccinati si nu mai au anticorpi, precum si cei care au facut boala si au!

    Daca vrem cu adevarat sa divizam societatea pe criterii medicale, macar sa le facem corect si nu dupa ureche.

    Oricum ideea de certificat medical intr-o societate normala este aberanta si impotriva oricariu fel de umanism posibil. Generatiile viitoare vor plati pentru derapajele permise de noi azi. Odata ce ideea ca poti diviza oamenii dupa criterii arbitrare este acceptata, nimic nu va opri generalizarea si abuzul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: