PoliticăȘtirile zilei

Propunere de business a primarului Toma pentru Adrian Mocanu

 

Edilul șef al Buzăului i-a lansat joi o ofertă inedită deputatului Adrian Mocanu, care l-a criticat dur în ultima vreme pentru măsurile drastice luate în zona Poliției Locale.

Prezent într-o emisiune televizată, primarul Constantin Toma l-a invitat pe deputatul PMP să înființeze o societate comercială la care să lucreze toți cei 323 de polițiști locali care vor rămâne fără slujbă începând cu 1 noiembrie 2016:

„Domnul Adrian Mocanu, care a fost foarte vehement, să facă dumnealui o firmă, pentru că e  om de afaceri, să îi angajeze pe polițiști și să vină la concurență. Eu cred că asta ar fi cea mai bună soluție, nu să vorbească în Parlament împotriva mea sau să îi apere pe oameni în instanță. Să facă o firmă și să îi angajeze.”, i-a transmis Toma lui Mocanu.

Ideea înființării unei firme de securitate la care să funcționeze sutele de polițiști concediați pare totuși neverosimilă, însă șansa polițiștilor locali ar putea veni de la firmele de pază deja existente. De altfel, pentru serviciile de pază din unitățile de învățământ se va ține o licitație riguroasă în viitorul apropiat.

În ultima perioadă, deputatul Adrian Mocanu l-a atacat dur pe edilul Constantin Toma, acuzându-l că lasă fără pâine sute de familii. Primarul s-a apărat tot timpul, precizând că cei 323 de polițiști locali au fost angajați ilegal de fosta administrație, iar reducerea de personal este cerută acum prin lege.

În cadrul aceleiași emisiuni, Constantin Toma a încercat să justifice valul de tăieri și concedieri prin cifre îngrijorătoare obținute după un bilanț financiar la Palatul Comunal: El a arătat că Poliția Locală consumă anual 240 de miliarde de lei vechi, 300 de miliarde costă subvenția la apă caldă și căldură și peste 200 de miliarde înseamnă subvenția la TransBus.

El a mai explicat că buzoienii au fost dezinformați când li s-a spus că un polițist local ar costa bugetul local 1815 lei pe lună. În realitate, după adăugarea costurilor ascunse, un polițist local ar costa bugetul în jur de 5200 de lei, diferența de bani fiind plătită tot de Primărie, ca subvenție.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

5 comentarii

  1. D-le Primar, luti masurile care se impun cit mai repede nu mai tegiversati pina in Noiembrie ca, sunteti atacat mereu cu aceasta problema, si pe urma se apropie Alegerile si nu mai sunteti lasat sa luati aceste masuri . Va urez succes |

  2. Hotii apara pe hoti. Domnule Primar, mergeti inainte si nu bagati in seama oamenii de nimic. Nu le mai dati atentie si demonstrati, ca si pana acum , cu fapte.. Pana in present, toate bune. teama de disciplina trebuie sa dispara si sa devenim alceva, nu ce-am fost. Majoritatea doreste asta, cu toate minciunile postate p-aici. Sanatate si success!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button