EducaţiePoliticăȘtirile zilei

PROPUNERE: Masă caldă pentru elevi, prin intermediul serviciilor de catering

Deputatul PSD Laurențiu Țepeluș anunță că a depus un amendament la Legea Educației Naționale prin care ar urma să fie acordată o masă gratuită atât elevilor din învățământul tehnic, cât și celor din învățământul dual.

Potrivit unei propuneri legislative adoptate de Camera Deputaților, elevii înscriși în învățământul profesional și tehnic vor primi o masă gratuită prin intermediul serviciilor de catering. Deputatul buzoian a considerat că și elevii din învățământul dual ar trebui să se bucure de această facilitate. De aceea, parlamentarul buzoian a introdus prin amendament această prevedere în proiectul votat favorabil de 280 de deputați din 281 prezenți.

Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, tripartită, ce are la bază un contract de parteneriat între operatorul economic, unitatea de învățământ și unitatea administrativ-teritorială, precum și contracte individuale de pregătire practică între operatorul economic, elev/părinte-tutore și unitatea de învățământ.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr.1/2011 care are drept obiect de reglementare introducerea posibilității acordării unei mese gratuite elevilor înscriși în învățământul profesional și tehnic cu durata de minimum 3 ani și prin intermediul serviciilor de catering.Am considerat că este necesar ca și elevii din #învățământul #dual să poată beneficia de masă gratuită oferită în cantinele școlare, iar acolo unde acestea nu există, masa să le fie oferită prin servicii de catering, astfel că am introdus prin amendament această prevedere în proiectul votat favorabil de 280 de deputați din 281 prezenți.Trebuie să acordăm cele mai bune șanse de reușită și acces la educație fiecărui elev, prin toate mijloacele pe care statul le are la dispoziție și mă bucură faptul că aproape toți colegii mei au înțeles acest lucru.”, a scris deputatul buzoian pe Facebook.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button