Știrile zilei

„Să plece managerul!”

Protest spontan la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, acolo unde 40 de angajați solicită demiterea actualului manager interimar, Cristina Păun.

La protest participă medici şi personal TESA, iar activitatea medicală şi cea de pază a pacienţilor, unii cu probleme psihice grave ori violenţi, cu condamnări, nu ar fi afectată.

Oamenii care se află în curtea spitalului Săpoca cer ca actualul director interimar, Cristina Păun, să fie revocat din funcţie. Angajații reclamă o lipsă de colaborare și comunicare cu aceasta, dar si probleme penale mai vechi, directoarea având două dosare penale deschise pentru fapte comise ca angajat al acestui spital.

Potrivit portalului sansanews.ro, managerul interimar Cristina Păun a transmis un document către protestatari în care îi notifică în legătură cu faptul că încalcă regulile instituite de starea de alertă şi îi somează să revină la lucru pentru a nu perturba actul medical. În replică, aceştia au transmis că nu este perturbată activitatea medicală.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp. Vă mulțumim!

Un comentariu

  1. Urmare a protestului organizat de către un grup de aproximativ 40 salariați din totalul de 764 și a celor consemnate de dvs. în articolul publicat azi, la ora 7,30 vă precizăm următoarele
    Actualul manager nu este dorit la conducerea spitalului și este contestat de acest grup de salariați întrucât a atins niște puncte sensibile, cum ar fi: în anul 2019 a fost transferată cu titlu gratuit de la SAJ Buzău o ambulanță marca MERCEDES BENZ, cu un kilometraj de aproximativ 520.000km la momentul transferului, care a necesitat în cursul anului 2019 reparații la SC ROL CAR Buzău, centru autorizat de service Mercedes-Benz, de aproximativ 70.000 lei. Oportunitatea acestui transfer nu este justificată din niciun punct de vedere întrucât spitalul avea în dotare patru salvări IVECO și o salvare FIAT DUCATO, toate în stare de funcțiune. Când a solicitat documentele, dna manager a constatat că devizele de reparație ale mașinilor erau confirmate de dnul Dragomirescu Alexandru, șeful serviciului administrativ, și unele devize aveau lângă semnătura șefului serviciului administrativ și pe cea a șoferului care avea în primire autovehicolul, numai că semnătura era falsă, lucru confirmat chiar de unul dintre șoferi. Unii dintre șoferii care au avut discuții în contradictoriu cu dnul Dragomirescu deoarece au refuzat să semneze devizele afirmă că de fapt au fost reparate mașinile MERCEDES ale fostei managere, dr. Mihalașcu Viorica (este vorba de un Mercedes 4×4 și un Mercedes coupe).
    La momentul numirii ca manager în această unitate managerul a dorit să cunoască medicul radiolog angajat în data de 20 ianuarie 2020, știind că spitalul se confrunta de multa vreme cu vacantarea acestui post. În 30 martie 2020 a constatat că medicul radiolog nu era prezent la serviciu și că practic din momentul angajării, 20.01.2020 și până la 30.03.2020, medicul nu a fost prezent la serviciu dar în schimb a încasat drepturile salariale aferente lunilor ianuarie și februarie 2020. Actualul manager a refuzat să aprobe plata drepturilor salariale aferente lunii martie întrucât medicul nu fusese prezent la serviciu, motivând absențele din această perioadă prin afirmația că „a avut acordul verbal al dnei dr. Mihalașcu, fostul manager”.
    În urma sesizărilor primite din partea salariaților referitor la achizițiile de materiale de construcție în cantități nejustificate, în urma verificărilor sesizările s-au dovedit a fi reale, în sensul că au fost achiziționate în luna decembrie 2018, 165 foi de OSB iar justificarea consumului este numai pentru 1/3 din cantitate. Salariații reclamă că OSB-ul a fost împărțit de Dragomirescu Alexandru și încă două persoane apropiate acestuia, fiind transportat din unitate cu autospeciala unității.
    Medicii care se numărau printre protestatari au spus că au participat din solidaritate cu ceilalți colegi, nu că ar fi nemulțumiți de activitatea managerului. Probabil medicii coordonatori prezenți la protestul din incinta spitalului își simt amenințate funcțiile ocupate prin numire de către dr. Mihalașcu, întrucât au aflat că actualul manager făcut demersuri pentru ca aceste posturi să fie ocupate prin concurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: