Știrile zilei

Proxenet din Buzău, reținut. Ar fi exploatat sexual două tinere

Un buzoian în vârstă de 34 de ani a ajuns după gratii dupa ce a fost acuza că ar fi exploatat sexual tânără de 33 de ani, din Buzău și o tânără de 20 de ani, din Ilfov.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Buzău, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Buzău, în cadrul unui dosar penal de proxenetism.

Oamenii legii au descins în mai multe imobile utilizate de un bărbat și două femei, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, din Buzău și Ilfov.

Activităţile s-au desfășurat în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Buzău.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018 și până în prezent, folosind metoda „Loverboy”, bărbatul ar fi determinat şi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei de către cele două tinere, pe teritoriul României, Elveției și Italiei.

În acest mod, bănuitul ar fi obținut foloase, fiind estimat un prejudiciu de 80.000 de euro.

Persoanele ar fi postat anunțuri prin intermediul site-urilor de specialitate, iar activitatea infracțională s-ar fi desfășurat în diferite unități de cazare cu regim hotelier.

Poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 1.700 de lei, telefoane mobile şi înscrisuri.

De asemenea, a fost indisponibilizat un autoturism.

La finalul perchezițiilor, în baza mandatelor de aducere, cele 3 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, față de tânăr, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul acestei zile, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în vederea punerii în mișcare a acțiunii penale și arestării preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button