Economic

PSD propune înființarea Băncii de Dezvoltare a României

Pandemia de COVID-19 are efecte puternice în mod special în domeniul sănătăţii şi în cel al ocupării forţei de muncă. Ȋn mod cert actualul guvern liberal are menirea să acţioneze din mers pentru a stăvili derapajele pe piaţa forţei de muncă, însă măsurile acestuia se lasă așteptate și devin doar înscrisuri în proiecte ireale.

Liantul programului de guvernare al PSD constă în investiţii  pentru crearea de noi locuri de muncă deoarece pandemia reconfigurează inclusiv arhitectura ocupării profesionale şi duce la noi meserii. Ȋn primul rând trebuie accelerate investițiile publice şi se va antrena cât mai mult activitatea de multiplicare pe orizontală. Criteriul de punctaj în acest caz va fi crearea de noi locuri de muncă. Ȋn acelaşi timp, PSD va înființa Banca de Dezvoltare a României cu scop clar sprijinirea antreprenorialului şi a IMM-urilor, dar şi finanțarea marilor proiecte de infrastructură şi a exporturilor ca suport al politicilor publice ale Guvernului.

Ȋn acelaşi program de guvernare, PSD propune şi înființarea Fondului Strategic de Investiţii pentru susținerea dezvoltării economice prin investiţii în sectoarele care antrenează efect de multiplicare în economie. Ȋn domeniul construcţiilor, acolo unde se înființează noi locuri de muncă vor fi acordate vouchere şi va fi stimulată reconversia profesională în acest domeniu.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button